неделя, 8 април 2012 г.

Родните ни елитни футболисти не стават и за детски отбор



"Ние скоро ще останем без играчи и във втора Бундеслига. Става въпрос само за футболни умения. Играчите ни са на ниско ниво, футболът в България се развива като на забавен каданс. Но не става въпрос само за технически качества, а и за физически. Там има повече единоборства дори от английското първенство и се уважават играчите, които могат да играят подобен силов футбол. Но в това отношение също нямаме какво да предложим", коментира [бившият национален защитник Цанко Цветанов, който изкара два периода в Германия във "Валдхоф" и "Енерги"  Цанко] Цветанов."


Нищо за чудене няма след като не само на тренировки, а и на официални мачове нашите елитни футболисти показват жалко много по-малко от децата. А децата от двата следващи видеоклипа съвсем не са изключение. Потърсете в Youtube  малки футболисти и ще загубите всякакъв респект към родния елитен футбол.

Очевидно далеч не всичко се свежда до доброго заплащане, социалния статус и общественото признание. Нашите доморасли футболни "звезди" имат всичко това. Само нямат футбол :-(

[видео]
[край на видеото]



[видео]
[край на видеото]



Няма коментари: