неделя, 22 април 2012 г.

Как се излъгах като първи аджамия. За "коварството" на Интернет


За мой срам, уж съм стар и опитен потребител (от 1995 г. ползвам Интернет) се хванах на великолепна "фолшива патица". Когато пускам дадена информация, по правило я проверявам и досега никога не ми се е случвало да се хващам на така наречените на английски hoax - класически пример в последно време бе скандалното "интервю" на Умберто Еко с доста неприятни твърдения за българите. Но в случая по-долу очевидно не съм проверила достатъчно сериозно и съм клъвнала.

Един читател ми писа, че това е политическа инсценировка на социалисти, насочена срещу ГЕРБ. Първият ми импулс бе да изтрия срамотния постинг, но после реших, че ще е поучително да покажа на практика колко "коварно" нещо е Мрежата и как дори човек с опит може да се подведе и че разпространеният аргумент "пише го в Интернет" сам по себе си нищо не значи..

От друга страна, съм длъжна да кажа "браво" на младите социалисти, които са измислили такава оригинална и провокативна  форма на политическа реклама и пиар.

А от трета страна, тома, че се хванах на партенката не променя оценката ми за младия социалистически активист Борис Цветков и за това колко е важно за обществото БСП да стане нормална лява партия.

ГЕРБ имал развъдници на герберчета  


"ОДЗ" значи Обединено детско заведение. Накратко - детска градина. Първо помислих, че е колаж, фотошоп или откровена инсценировка. Уви, оказа се жива истина. Ето страницата, на която има повече снимки за откриването - http://www.facebook.com/socialistizasofia . Дори по комунистическо нямаше детска градина "Комунистче". Къде отиваме, ако изобщо сме се мръднали в последните 20 години?...

Страницата е дело на Борис Цветков - общински съветник, един от младите активисти на БСП. Не я харесвам тази партия и идеите й, но г-н Цветков уважавам, защото е съвременно мислещ и доколкото знам честен млад човек, а не олигархичен наглец като връстника му Кирил Добрев. За социалистическата партия и за обществото ще е добре ако такива хора застанат начело на партията, а не гоцевци и техните изчадия. Парадоксален аргумент: за да има нормално дясно, трябва да има и нормално ляво. Докато левицата е олигархичен вълк, облечен като лява овца, дотогава и автентичните десни ще са екстравагантни радикали, тегнещи съм сектантство и радикализъм. "




Няма коментари: