събота, 21 април 2012 г.

Раните на Бойко


Раните на Бойко

5 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

:-) И боговете боледуват, и те могат да имат рани...

Ангел Грънчаров каза...

На мен обаче ми се иска нещичко друго да добавя: а какво да кажем за ония душенти рани на титана, които не се веждат, именно за вътрешните, душевните? Не са ли те още повече - и още по-страшни?! Там обикновена лепенка няма да помогне. Душевните рани се лекуват с обич. И на това, изглежда, се дължи засилената потребност на нашия Премиер от обич. Личи си, че му се иска да го обичат колкото се може повече хора; не му стига да го обича само Люба Кулезич или оная, как се казваше, Диана Дамянова или другата, Шаренкова де, иска му се да го обича цлият народ, дори цялата планета, цялата Вселена.

На мен ми се струва обаче - нека да си позволя да кажа като психолог - че една такава лакомия за любов, свързана с очевидната му любов за власт и за слава, става една крайно опасна смес, която... да не пеша до какво може да доведе. Уго Чавес е живият пример докъде може да стигне нашият Вожд и Учител ако не не почне да мирясва в един момент...

Ангел Грънчаров каза...

С извинение, в горния ми коментар има досадни правописни грешки, ето този е без тях:

На мен обаче ми се иска нещичко друго да добавя: а какво да кажем за ония рани на титана, които не се виждат, именно за вътрешните, душевните? Не са ли те още повече - и още по-страшни?! Там обикновена лепенка няма да помогне. Душевните рани се лекуват с обич. И на това, изглежда, се дължи засилената потребност на нашия Премиер от обич. Личи си, че му се иска да го обичат колкото се може повече хора; не му стига да го обича само Люба Кулезич или оная, как се казваше, Диана Дамянова или другата, Шаренкова де, иска му се да го обича цлият народ, дори цялата планета, цялата Вселена.

На мен ми се струва обаче - нека да си позволя да кажа като психолог - че една такава лакомия за любов, свързана с очевидната му любов за власт и за слава, става една крайно опасна смес, която... да не пиша до какво може да доведе. Уго Чавес е живият пример докъде може да стигне нашият Вожд и Учител ако не не почне да мирясва в един момент...

Анонимен каза...

Не съм видял до сега нито една рана на лицата на гоце, Станишев и всички други ръководни "другари" също и Меглена Кунева специалистката по горите от правителството на Беров !

Явно те или са богове, или ги гледат като писани яйца. :)

BlueWater

Анонимен каза...

Цитат:"На мен ми се струва обаче - нека да си позволя да кажа като психолог - че една такава лакомия за любов, свързана с очевидната му любов за власт и за слава, става една крайно опасна смес, която... да не пиша до какво може да доведе."

Не знам дали наистина сте психолог, но "разсъжденията" ви не го доказват. Всеки нормален човек е ЛАКОМ за любов! Всеки нормален политик има нужда от слава за да му вярват хората! Когато те му вярват, той може да предприеме и непопулярни действия, които ще са от полза за всички по-късно. Всеки нормален политик трябва да иска власт, за да приложи политиката която предлага. Има ли политик БЕЗ власт който свободно да командва държава по политика, която смята за правилна?

BlueWater