четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Алексей давал пари на Бойко - малко инфо от миналото


Възпроизвеждам дописка в тоя блог от Неделя, Март 19, 2006:

Левски - проект на мутри

Паметникът на Васил Левски (или както е за всички столичани Паметникът Левски) - проект на застрахователна компания "Лев Инс".

Това е новото име на бившата Застрахователна компания "Левски Спартак", създадена от бивши барети. Които според някои се различават от мутрите по степента на професионализма си.

Нямам думи. Posted by Picasa








--------------------------

Сега (4 години по-късно) ме безпокоят някои въпроси:

- Преди 4 години всички сегашни "възмутени" воглаве с Явор Дачков, не виждаха ли градинката около паметника Левски? Че не четяха възмущенията в блога ми - коя съм аз да ги четат? За разлика от Дачков обаче, Бойко явно четеше (или му четяха) и бързо нареди да махнат скандалната табела.

- Нима чак сега "възмутените" научават за механизма на публично-частното партньорство с общината, в което участваха както фирми на Алексей (които и до ден днешен по закон не са престъпни фирми), така и фирми на Цветелина и на сума още мощни бизнесмени - приятели на Бойко?

- И ако си сложат ръка на сърцето, "възмутените" няма ли да признаят, че значима част от частния принос на въпросните фирми не целеше и не постигаше далавера за тях, а бе от полза за общината? Другояче, гаменски да го кажа: Явор Дачков ли не вдява, че Бойко изюди богатите си приятели да дадат пари за общината?

А в конкретния случай с паметника на Левски, мутрата Алексей прекали (именно защото е мутра по манталитет) с наглата табела, което Бойко веднага оправи.

Да потретя и почетгвъртя - не съм фен или антифен на Бойко. Но държа на обективността и като не е крив за нещо, да не се плюе без основание.

Няма коментари: