сряда, 1 март 2006 г.

Депутатската наглост е безгранична


От коментар в блога на Дончо научих нещо, което и мен, смятащата се за обръгнала на наглостта на политиците ни, ме вбеси.

Парламентът ще подменя остарелите служебни автомобили, обяви председателят на Народното събрание Георги Пирински на редовния си месечен брифинг.
Той съобщи, че ще бъдат купени нови депутатски коли, но не даде повече информация.
От електронната страница на Държавен вестник става ясно, че парламентът е обявил с днешна дата обществена поръчка за доставка на автомобили за подмяна на остарелия автопарк. Прогнозната стойност за доставката е 825 000 лв. Според Дарик радио сумата е 990 000 лв. Според миналогодишната справка, през 2005 г. на разположение на депутатите са били 105 автомобила, уточнява Нова телевизия. На 7 януари стартира акцията за набиране на волни пожертвования от по 1 стотинка за купуване на депутатски мерцедеси. Тогава Пирински заяви пред bTV, че на мутренските джипове народните депутати трябва да отговорят с луксозни коли (за авторитет). Събраната сума от 169 стотинки му беше връчена с отворено писмо на 17 януари. Според БГНЕС новите коли ще са мерцедес S350.


Тогава се замотах с други неща и не направих проект на страничка за е-подписка на отвореното писмо на Григор до Пирински и компания (а Дончо бе предложил да я напише). Е, сега вече ще го направя. Гадове безподобни.

2 коментара:

Анонимен каза...

Zdravei! samo zastoto te poznavam reshih da ti napisha komentar. Ne razbiram samo zasto taka navytre priemash nesta, koito syvsem ne zavisiat ot teb! Samo endo ste ti kaja: ako iskash da se promeni sveta, zapochni ot sebe si !!! Ste ti e polezno: 1. za da ne habish izlishno nervi, 2. Za da ima niakakwa polza ako rehish vse pak da promeniash sveta, a ne prosto da komentirash sybitiata :-) bye !
Kazvam se Zdravka i rabotia kato skanior v Trud

Анонимен каза...

Аз ти писах в коментар в моя блог, че според мен podpiski.org е идеалното место за такива инициативи. Ако все пак по някаква причина не желаеш това да е така, аз ще се ангажирам с някаква примерна реализация на мини-подписка на РНР. Отдавна не съм писал, ще е удоволствие.

Колкото до Здравка, 2 неща:

1) Не пиши на шльокавица. Мъка е да те чете човек така. Виж, ако решите да издавате ТРУД на шльокавица, това ще е страхотно :). Но знам, че това не зависи от теб, какво ли всъщност зависи от един човек, а?

2) Здравке, добре е да се замислиш, че всичко постигнато на този свят е постигнато от един човек. Един човек е открил електричеството, един човек е мечтал да полети и е посял зърната, които по-късно двама човека са успяли да реализират първия полет, след което екип от много повече човеци е направил истинския летателен апарат.

Виждаш ли как всичко започва от един човек?

Хайде сега пак да си помислиш: Аз мога ли да променя нещо, ако наистина _искам_?