понеделник, 13 ноември 2006 г.

Spam Poison или как да се борим със спама


Човърках нещо по темплейта и без да искам затрих в сайдбара секцията с лога-линкове, та я съставях наново (поука: копирам си ги някъде да ги имам). Един от тях е много полезен, но не много известен у нас, та рекох да го популяризирам с отделен пост:

Spam Рoison или борба със спамерите

WWW роботите (също така наричани паяци) са програми, които обхождат страниците в Интернет рекурсивно, пълзейки по свързаните страници. Когато такъв паяк пуснат от спамър посети вашият уебсайт, блог, форум и т.н, те ще проверят всички страници, към които вие имате връзки за е-мейл адреси.

Сега можете да се отбранявате срещу тяхните роботи!

Всичко, което трябва да направите, е да поставите връзка към страницата на Spam Poison, преведена на български благодарение на Пламен Тонев (a.k.a MiCRoPhoBIC). Как - кликнете върху този линк в сайдбара - Spam Poison - ще отидете на страницата и ще видите кода, който трябва да вградите в темплейта си (не ми е ясно защо, но не мога да го изпиша тук, Blogger-ът не ми позволява).

Разбира се, универсалният начин за борба е да пишете мейл адресите без @, общоприет начин е veny_g[at].abv.bg (примерът е с моя адрес), но е възможно не всички, които коментират в блога ви, да знаят това

Няма коментари: