сряда, 1 ноември 2006 г.

Мафията Български лекарски съюз


Андрей КехайовШефовете на Българския лекарски съюз наказаха д-р Антон Въжаров с 3 месеца отнемане на лекарските права. Причината - казал публично, че председателятАндрей Кехайов, че води съюза според собствените си финансови интереси. Между другото никога не са наказвали лекари за груби лекарски грешки, включително и такива, довели до смъртта на пациент.

Браво, бе, мафиоти! Вие сами знаете, че кралят е гол, но не искате това да се говори. Знам. Очевидец съм на това, че Кехайов урежда доставките на здравното министерство на петрол, чийто доставчик е негова фирма. Че големите мероприятие на съюза се провеждат в негови хотели. Че формулярите на здравната каса (огромни тиражи - помислете само за направленията колко са) се печатат в свързаната с него печатница "Демакс", чийто мажоритарен собственик е БСП депутатът Петър Кънев. Че играе при определянето на листата на лекарствата, които се плащат от здравната каса, в интересите на определени фармацевтични компании (познайте защо?)

Всички в централата на БЛС знаят това, и още много далавери знаят, но мълчат (защо?) Бившият главен секретар на БЛС д-р Атанас Кундурджиев, сега общински съветник от ДСБ, опита преди време да постави тези въпроси. Него не можеха да накажат поради поста му, но Кехайов в нарушение на устава на организацията направи организационни промени, които на практика лишиха Кундурджиев от правомощията му като главен секретар. И мнозина от редовите лекари знаят всичко това, което не пречи на всеки лекарски събор Кехайов да бъде преизбиран.

Ей заради такива неща наричам и ще продължавам да наричам докторите "мафия с бели престилки". Щом знаят и търпят това, те стават същите като него.

Дебелият на снимката е Кехайов, а не бунтовният лекар.

4 коментара:

dzver каза...

Това е интересна информация...

Мога само да ти кажа, че подобни лица не се избират от редовите лекари, а подсигуряват избора си сами.

17071935 каза...

@cybercrackerbg
Кой е баща му?

@dzver
Редовите лекари не са съвсем базвластни. На лекарските събори може да гласуват против него. Била съм на събор и мисля, че знам механизма, по който Кехайов ги манипулира. С две думи, състои се в това, че умело използва и разиграва противоречивите интереси в съсловието:

болнични лекари - извънболнични
джипита - специалисти

И създава представата, че той е този, който ще може да защити интересите на всички срещу "лошата" Здравна каса.

Но това не значи, че редовите лекари нямат никаква отговорност за далаверите на ръководството (всички там са далавераджии, и това го знам добре) и лично на Кехайов.

Анонимен каза...

Лекарския съюз е монополна организация - знаем, че в България всеки монопол означава корупция, злоупотреби, кражби и лошо качество на обслужването.

Второ, освен че е монопол - лекарският съюз има законови правомощия да се договаря с касата. Т.е. имаме монопол, който има 50% от правомощията да харчи над 1 милиард лева. Това увеличава горните проблеми.

А че в България "worst get on top" важи твърде често, няма защо да го доказваме.

Анонимен каза...

Ами включете се с нещо и вие на http://bgpatientsprotest.wordpress.com/ за да променим нещата.