четвъртък, 30 ноември 2006 г.

Разследват иракските видеоклипове


Видеоклипът, показващ иракски деца, тичащи след американски камион за бутилка вода, заедно с още един гаден клип как американски войници се оплакват, че не могат да стрелят по деца, хвърлящи камъни, бързо са разпространи във videosharing сайтовете, оттам - в блогосферата и накара Пентагона да започне разследване.

За втори път след скандала с гаврите в затвора Абу Гариб, Интернет принуждава американските власти да признаят за мръсното лице на "освободителната" война и да предприемат съответни мерки. "Освободителите" няма да коментирам, защото дори хАмериканското общество прозря истината за войната и наказа бушмена на частичните избори. Мрежата също има роля за това, защото се оказа по-ефективна медиа, отколкото традиционните и реално влияе върху политиката (случая с Абу Гариб).

Чудя се обаче що дирят нашите войници там. Продължавайки да помагаме на "освободителите", ние се превръщаме в техни съучастници. Дори верният бушменски пудел Блеър започва да се оглежда как да изкара британските части, а у нас ни дума. Управлявящите че мълчат - разбираемо, но медиите защо? Алоууу, вие, дето ни проглушавате ушите как сте съвестта на нацията и коректив на властта, които квичите като прасе по Коледа, чунким някой публично проговори за слугинската ви същност, вие кога ще запитате какво правим в Ирак?

Ама не, управляващите социалисти решехи да ни донабутат и в Афганистан, макар че повечето европейски страни отказват да вадят горещите картофи на хАмериканците, а медиите само съобщават новината, като че ли е прогноза за времето.

Ако има някой в България, на който вярвам по-малко от политиците, това са журналистите.

Няма коментари: