събота, 25 ноември 2006 г.

Сайтчета


Реших да пускам периодично нещо като миниревюта на интересни сайтове, които съм открила, защото за мен Интернет и особено блогосферата е преди всичко място, където се движат идеи и образи. В тях няма да слагам други линкове, освен за откритите сайтчета. Умалителната форма е, защото го казвам с усмивка.

Двата блога на Радослав Точев, който е живял 12 години във Франция, възпитаник на суперпрестижната ENA, работил като парламентарен секретар към Европарламента на Френското министерство на икономиката, финансите и индустрията и като съветник на външния министър Саркози. Сега е съветник на..., боже, на кой ли беше от българското правителство?... абе на някой министър, който поискал от Саркози да помогне със забравих какво и Саркози предложил да му прати за съветник Радослав Точев. Нашият (май беше българският колега на Саркози - Ивайло Калфин?) приел и Саркози командировал съветника си. Не се подвеждайте по формалната прилика с юпитата. Дори без да знаете биографията му, като четете блоговете му, ще разберете, че е човек като нас, който сам е направил себе си и обича България.

Отдавна чета блога на Влад SPQR Хаджийски, но сега открих сайта му ~Unexplained Behaviour~ Няма да пиша нищо за Влад, защото той е разказал достатъчно, само ще кажа заглавието на началната му страница - There's a fine line between an artist an a serial killer.

Люба Манолова е една от малкото истински разследващи български журналисти и затова не я обичат нито червените, нито сините. Затова и за нея няма място в българските медии (бахти медиите!), но пък тя продължава да пуска онлайн коментари, анализи и разследвания.

За чичо Данчо нищо не знам, открих го, търсейки има ли нещо на български за неутралността на мрежата. Оказа се, че освен интервюто на Винтън Сърф за "Капитал", отбелязано от Нели Огнянова, само чичо Данчо е писал. Тъй че това говори достатъчно. Смятам :) Съветите на чичо Данчо са приятен, но не блудкав микс от ИТ, политика и лайфстайл.

След блог агрегатора на "Капитал, "Икономедиа" пусна и блог агрегатор на "Дневник". И точно тук е мястото да коригирам по-горната си оценка за родните медии - бахти медиите с изключение на "Капитал" и "Дневник". Повече какво да обяснявам ;-)

8 коментара:

dzver каза...

Вени, едно птиче ми разказа, че шефа на БЛС е бил избран на събрание с някакви пенсионери, където въобще не са присъствали делегатите доктори :-) Те са били другаде.

Dimitar Vesselinov каза...

Саркози e министър на вътрешните работи.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Sarkozy

Анонимен каза...

Благодаря за хубавите думи относно моите блогове и техния "писач" , който наистина не е "поредното юпи" (кои ще си го признае...?) а по скоро "един от нас"...;-)

Unknown каза...

@dzver
Не зная за първото му избиране кой е гласувал, но знам, че е бил на ппактика "назначен" от предшественика Димитър Игнатов. Тоест че и с пенсионери, и без тях - не е бил избран нормално демократично. А за последващите избори не знам какво да мисля - от една страна присъстващите делегати лекари са доста пасвини, от друга страна Кехайов и компания манипулират доста съборите.


@dimitar
Пръв си, сбърках. Подведох се от Калфин. Понеже той е външен министър и без да мисля направих Саркози негов колега. Благодаря :)

@

dzver каза...

Делегатите не са присъствали, там е работата. Било е нагласено.

Имаш ли лесен начин да виждаш коментари по стари теми?

Unknown каза...

Значи е било за първото избиране, даже май си спомням, че беше наистина посочен, като Игнатов се обясняваше с някакви процедурни причини.

Мисля, че Blogger не предлага по-лесен начин за виждане на старите коментари освен отваряне на съответния пост. При теб възможно ли е и ако да, как?, за да го направя и аз.

dzver каза...

Аз ползвам wordpress, но забелязах, че като напиша нещо по стара тема не ми отговаряш. За това реших да ти напиша това за БЛС в най-новата.

Unknown каза...

Имало прост начин да виждам коментари и в най-старите теми, но не го знаех - има опция за известяване по мейл и я включих. Така че сега можеш да коментираш и в теми отпреди година :)