вторник, 21 ноември 2006 г.

Epica - Quietus (Istanbul 26.07.2006)


Пак вдъхновена от Антония, се научих да embed-двам видео - хич не било сложно. Но за разлика от нея изобщо не се занимавах с xhtml валидиране, нямам нейното търпение да си играя, пък и не виждам за какво ми е. Ако някой ден намеря необходимост, ще го направя, колкото и да се измъча.

Сега пускам за проба клипче на моя любима група - Epica. Често стилът й се определя като готик метъл, но правилното е симфоничен метъл. Enjoy!

5 коментара:

Анонимен каза...

Вени, ползвай конвертора, дето Тото написа. Много е лесно: грабваш кода на видеото, дето искаш да embed-неш от сайта на YouTube, Google Video, etc., пействаш го в конвертора, натискаш 'Gimme the object' и получаваш готов и валиден код :-)

Анонимен каза...

Валидирането не е за теб, а за другите :)
Между другото, вграждането на видео в уеб не е от най-ползваемите неща, а пък като е направено с flash си е мъка

Анонимен каза...

по въпроса защо е нужно валидирането прочети коментара ми към предишния ти пост. а наистина ако имаш време си намери книжката на зелдман. след като я прочетеш ще гледаш доста по-различно на интернет...

Unknown каза...

@turin

Владо вече ми обясни в друг пост за какво е валидирането :)

А защо вграждането на видео в уеб не е от най-ползваемите неща и освен с flash с какво може да се прави?

Анонимен каза...

проблемът на flash и на свободомислещите е че flash e затворена технология. алтернативата е svg. засега за съжаление не толкова популярна... а може би и не толкова функционална...