четвъртък, 13 април 2006 г.

Раково болните и мерцедесите


Наглостта на депутата лекар Атанас Щерев не остана незабелязана. Асоциацията на онкоболните нарече твърдението му, че не е морално да се дават повече пари за лекарства на онкоболните "геноцид", парламентарната група на НДСВ излезе с отговор-подкрепа на Щерев, а една майка на онкоболна му изпрати писмо със заплаха за убийство, Щерев се заобяснява, че имал предвид да се увеличат парите за профилактика и че у нас се давали прекалено много пари за лекарства в сравнение с други страни в Европа. На пръв поглед звучи логично, но втори се виждат и други факти:

Изграждането на добра система за профилактика е основно грижа на държавата и не може да стане мигновено, междувременно онкоболните няма да имат достатъчно лекарства. Пари за повече лекарства няма, но пари за повече депутатски мерцедеси има. И за увеличаване издръжката на държавната администрация. Коя държава в Европа може да се похвали със 76 броя заместник министри и механично набъбване на държавните чиновници на квотния принцип 8:5:3 с оглед да се задоволят кадровите мераци на всички партии в управляващата коалиция?

Много ме е яд, обаче не само на наглеците в парламента, а и на всички нас, които наричат български народ, затова, че оставяме ония да си разиграват коня. Григор вече го е написал и освен да го подкрепя, друго не ми остава.

Няма коментари: