четвъртък, 6 април 2006 г.

Отговорният за Докторската градинка


Вече пусках снимка на човека, който ръководеше противозаконните разрушителни работи в Докторската градинка. Сега пускам снимка на Христо Друмев, който е много повече от неизвестния ми разрушител отговорен за далаверата. Имам информация за него от 4-5 дена, но едва днес получих потвърждение. Той е човекът, който урежда (все още не знам финализирано ли е) фирмата "Матти Д" да строи сладкарница в Докторската градинка в нарушение на закона.

Кой е Христо Друмев? Бегъл поглед върху живота и кариерата му сочи, че е изключително кадърен човек, дължащ постиженията си както на способностите си, така и на упоритата си работа. Юрист по образование, експерт в областта на културата и бизнес мениджмънта, полиглот.

Наследник е на крупни търговци, 17 години е на дипломатическа работа в европейски столици. След това е дългогодишен генерален директор на Националния дворец на културата. Има собствен бизнес чрез участието си в управата на общо 16 фирми и организации. Според сайта Параграф 22.com състоянието му възлиза на над 1 млн лв.

Учи в елитното немско училище, закрито в 1945 г., след което във френския колеж, завършва право в СУ"Кл.Охридски", обаче 10 години работи в работилничката за поправка на пишещи машини на баща си, който е репресиран от "народната власт". Постъпва в МВнР, където 2 пъти става отличник на министерството, но е освободен по чл. 29, т.“б” от Кодекса на труда, която означава по “политическа непригодност”. Две години е адвокат. Издържа се и като професионален покерджия. По-късно е импресарио в "Концертна дирекция". Пет години е юрисконсулт в "Техноекспортстрой" в Ирак. После е директор на “Филм България”, занимаваща се внос/износ на филми. Бил е и културен аташе в Бон (тогава организира изложбата на Тракийското злато) и в Париж, директор на дома “Витгенщайн” във Виена. От 1990 г. е директор на Националния дворец на културата. Под неговото управление НДК не само минава на самооиздръжка, но и успява да привлече крупни инвестиции. С неговото име се свързват силно развитата конгресно-конферентна дейност, търговските изложения, изложбите и рекламата, за което е отличаван многократно от различни институции.

Президент на Съюза на българските производители "Произведено в България". Вицепрезидент на Българския инвестиционен форум. Член на борда на Българската
търговско-промишлена палата. Председател на Борда на директорите на "Супербрандс България". Учредител на Пощенска банка, на радио "Експрес", на Софийската стокова борса. Заместник-председател на НС на "ПФК "Левски Спартак". Член на Борда на директорите на Атлантическия клуб. Председател на фондация "Доверие и закрила". Заместник-председател на сдружение „Български икономически форум“. Член на Обществения съвет на БНТ. Президент на Българската федерация по бридж, два пъти (1998 г. в Лил, 2002 г. в Монреал) световен шампион по бридж.

Носител на орден “Кирил и Методий” – І ст., на орден "Стара планина" - І ст. и на ордена за заслуги на Президента на Френската република. Почетен гражданин на София.


Да-а-а, сещам се за Анакин Скайуокър - джедая, минал към Тъмната страна на Силата... Защото независимо от заслугите на Христо Друмев към българския културен, обществен и икономически живот, действията му в случая с Докторската градинка са насочени към заобикаляне на закона и против обществения интерес. Трудно ще е преборването с него. Но това е проблем, който на първо място предстои да решават членовете на Сдружение "Приятели на Докторската градинка", в чиято управа е г-н Друмев. Те вече са уведомени благодарение на мен, защото както и предполагах не са знаели (с изключение на един) за действията на г-н Друмев. Докато чакам, ще проверя как върви жалбата ми до Столичната община.

2 коментара:

Симион Патеев каза...

Добре, че има кой да извади кирливите ризи на някой хора.

Още един път те поздравявам с това, което правиш.

Както казах на колегите си - добре е да се поучат какво всъщност е истинската журналистика, а не тикането на микрофони на говорещи глави (по Н. Чавдаров).

Журналистика, която не ти дава материални облаги, а изпълнява функцията си към обществото!

До скоро...

Анонимен каза...

Преди време се шегувахме с един приятел, че каквото и да посочиш в София с пръст, то е собственост или на Софиянски, или на Антоан Николов или на Христо Друмев...
Освен да се надяваме на справедливост Свише....