петък, 14 април 2006 г.

Атанас Щерев - 3


Този мракобесник е дал днес специална пресконференция, за да обясни пак какво е искал да каже: "Аз съм против да се увеличават средствата за лекарства за онкоболни, а настоявам да се увеличат парите за профилактика."

Жени от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания са му разказали за проблемите, с които са се сблъскали. Те са били категорични, че лекарства за борба с рака няма. Заявили са, че не искат профилактичните прегледи за рак да се извършват както сега - от джипитата. Пациентка показала експертизите си и обвинила българските лекари в некомпетентност. Тя обяснила как заради неадекватно лечение е била парализирана 6 месеца. Друга показала статистика, според която лекарства за жени, болни от рак, над 50 години не се отпускат.

"Съжалявам, но това не е нормален разговор", заявил Щерев и си тръгнал обиден след разгорещилия се спор, продължил повече от час и половина.

Защо говедото противопоставя като алтернативни двете неща - профилактиката и лекарствата? Според мен е по-разумно да се противопоставят лекарствата на парламентарните мерцедеси и другите луксозни возила на изпълнителната власт, на участието ни в иракската война, на милионите, давани на международни лобисти неясно за какво, на идиотската изборна томбола, направена от партията на Щерев, и на още колко ручеи, изтичащи от бюджета...

2 коментара:

Анонимен каза...

Меля изпратете ми адрес на Българска асоциация на онкоболните /не съм сигурна че точно така се казва и вероятно затова не мога да открия контакт

Unknown каза...

Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ)

ул. Г.С.Раковски № 112, ет. 1
София 1000
тел. 02/ 981-10-91
apoz@abv.bg