събота, 17 юни 2006 г.

Асоциация за защита на на Интернет потребителите в България




Благодарение на cybercrackerbg разбрах, че е създадена Асоциация за защита на на Интернет потребителите в България

Ще пиша по-подробно за това по-късно, тъй като въпросът с българските интернет потребители и тяхната защита се оказа изключително тежък и сложен, а сега имам работа и излизам, затова пускам само официалното изявление на Асоциацията:

Основната задача на Асоциацията е защитата на членовете на Асоциацията от неправомерни санкции и ходове на държавата и частни организации срещу тях.

Втората ни задача е да заведе дела срещу журналистическите публикации, които не отговарят на истината и чрез тях променят живота и съдбата на Интернет потребителите. Особено на тези, чиито имена са включени в публикациите на съответните вестници (запомнете, че вината се доказва в съда и всеки заловен или следствен се води за невинен до доказване на противното от съответната инстанция, в случая от съда.)

Следващият приоритет на асоциацията е да бъде буфер между държавните органи и потребителите на Интернет!

Време е българските журналисти да се научат що е то Интернет и как се употребява (яде ли се, пие ли се) тъй, като досега една нормално и компетентно написана статия не видяхме във вестниците!

Асоциацията разполага с най-добрите адвокати по интелектуално право и ще защити всеки един член на асоциацията (потребител на Интернет)!

Специални благодарности на cybercrackerbg
, който ме насочи към много важни информации, за които ще пиша подробно по-късно.

5 коментара:

dzver каза...

Не бързай да се радваш, поразгледай малко сайта на тази асоциация.

Unknown каза...

Никъде не казах, че се радвам. Напротив - казах, че "въпросът с българските интернет потребители и тяхната защита се оказа изключително тежък и сложен". С това имах предвид, че ГДБОП се използва като маша от една бизнесгрупировка срещу друга (тези около "Амотера" удрят тези около аренабг) в започващата битка за легални продажби онлайн. И на едните, и на другите не им пука за обикновения потребител. Така и не го написах този пост, но през уикенда смятам да го направя.

Анонимен каза...

искам съвет по такъв въпрос:преди 2 дни модераторите на "netlog.bg"ми блокираха акаунта и сега нямам достъп до профила си където съм поместила снимки на които автор съм аз.помолих ги да ми разрешат вход за няколко минути за да изтрия снимките и видеоклиповете и да закрия акаутна си но те изобщо не ми отговориха.имам съмнение че те ще използват моите материали за свои цели.кажете ми как да защитя правата си.
"it is kashaia"(vera vladimirowa

Анонимен каза...

Искам да споделя пореден опит за измама. В yahoo.com напоследък излиза банер, че вие сте избраният за деня да спечелите iPhone или iPad, само отговори бързо на един въпрос и си дай моб.номер.Коварна уловка!!!Аз се връзвам два пъти вече, въпросите с SMS нямат край, докато не ти източат лимита за моб. тел. и не можеш да завършиш така наречения тест...естествено награда НЯМА!Не се връзвайте на измамния банер!

Анонимен каза...

собтвеникът на блог www. gatchev. info/blog/ ?p=294 ... григор гачев е проникнал в личния ми компютър и заплашва да публикува в интернет личните ми данни.по негова вина компютъра ми е повреден.как да постъпя с този "човек"
"by anjela"

Read more: http://www.borisloukanov.com/phishing-bulbank/#ixzz1ssx4aXBF