сряда, 28 юни 2006 г.

Блогърите са пирати


Писах, че Интернет започва да пречи на господа политиците, а сега откривам, че пречи и на крупните бизнесмени-монополисти. Никола Кицевски, шеф на издателство "Труд" - а публична тайна са връзките на "Труд" с вътрешния министър Румен Петков, който прати ГДБОП да атакува библиотеката за незрящи bezmonitor.com с цел Знам.бг (също трудовашка собственост) да стане монополист на в сектора на е-книгите - та Кицевски е написал следния шедьовър:

"За нуждите на изграждането на сайта Знам.бг КК "Труд" започна да изкупува авторски права за електронни издания. Сред закупените са правата на класиците Елин Пелин и Йордан Йовков, освен това, както Ви е известно, притежаваме права за енциклопедии, истории и др.

Голяма част от тези произведения са качени пиратски в различни сайтове, които печелят, като ги продават срещу абонамент....место да изпълнят това нормално законово изискване, пиратските сайтове започнаха атака срещу нас, като изопачиха фактите: те започнаха да разпространяват клеветата, че "Труд" лишава незрящите от книги". Повод е, че сред ползващите пиратска продукция сайтове е и Безмонитор.ком, създаден от незрящия Виктор Любенов."


Значи, блогърите са пирати. Остава ГДБОП да ни погне. Скоро четох една гавра на bloody с ГДБОП, че е ред да подхване блогърите като организирани престъпници. Но като гледам политиците и крупните бизнесмени как почват да се притесняват от свободата на словото в Интернет, май не е гавра, а близко бъдеще.

Няма коментари: