четвъртък, 1 юни 2006 г.

Шведската полиция удари главния сайт BitTorent


Уебсайтът , обвинен, че насочва юзърите да пиратстват филми, музика и софтуер, беше спрян от шведската полиция, съобщи БиБиСи. С повече от 50 законови заповеди стокхолмската полиция нахлу в 10 места, където има сървъри, конфискувайки компютрите като при акцията задържа трима души.

"Запитани за други причини за затварянето на сайта, без да е известно дали той е незаконен (NB!), или не, официалните служители обясниха, че това е нормално."
Изявление на Pirate Bay, според която тя е най-големият тракер за BitTorent , който се използва за шерване на голямо количество файлове по Интернет

Хората, стоящи зад Pirate Bay, твърдят, че не нарушават закона. Според тях функцията на сайта е да насочва хората, които търсят даден файл и да менажира ъплоудите и даунлоудите. Самият уебсайт не притежава никакви материали с авторски права.
Досега шведски съд не е разглеждал легалността на уебсайта.

Аз се чудя защо от сутринта не мога да се справя с иначе перфектно действащия (досега) BitTorent. А то крушката си имала опашка. Само че съм убедена, че няма да могат да спрат P2P мрежите, както й се ще на безумно лакомата развлекателна индустрия.

Няма коментари: