събота, 3 юни 2006 г.

За досиетата и БКП


Андрей Райчев обяви: "Георги Коритаров е морален изрод!" и пространно обясни защо мисли така него и агентите на ДС. Аз пък мисля, че Райчев е много по-голям морален изрод (и по икономически, и по политически и по чисто човешки причини) и мога да го докажа, но засега не ми се пише на тази тема, защото ме е гнус от него. Затова ще пиша по принцип.

Андрей говори с отвращение за агентите, за средния ешелон от МВР, но пропуска само едно нещо, само един тип хора, но най-важните - партийните и идеологическите шефове. Защото те спущаха идеологическите и политическите нареждания на МВР. МВР не управляваше България, управляше я Партията с главно П. Неслучайно МВР официално се наричаше "щит и меч на партията".

Е, след 1989 г. партията еба майката на редовите офицери на щита и меча, а самия щит и меч обруга и хвърли на кучетата като носител и идеолог на тоталитарната система (най-вече хората от 6-то управление) - с цел да насочи недоволството на народа другаде и да спаси себе, пътьом с милиардите.

А сещате ли се защо Андрейчо пропуска тоя тип хора - щото беше един от тях, и то немаловажен - номенклатура на ЦК на БКП. Който имаше немалко реална власт преди 1989 г. и я употреби прекрасно след това, за да стане един от милионерите, които управляват България.

Затова мисля, че въпросът с досиетата трябва да има и продължение, и то много по-важно - да се отворят списъците на номенклатурата. Номенклатурата на градските комитети на БКП и най-важната - номенклатурата на ЦК на БКП. Защото там са господарите на щита и меча. Иначе ще изпълним тяхната роля - на Лукановци, Лиловци и подобните - ще хвърлим на кучетата вече ненужните или опасни за нас слуги с цел да продължим да господарстваме.

3 коментара:

Анонимен каза...

Права си.

По-общо казано и аз искам историята, докато има хора, които са я живели, за да не я деформират и преиначат

Анонимен каза...

те да ги отворят тия досиета, ама смятате, че там ще намерите истината, само истината и цялата истина ли?!? така ли мислят повечето хора? и после какво? като най-после започнем да мислим,че смя я научили историята и какво?!? какво?!?

Unknown каза...

Там е истината за една значима част от миналато ни. Не единствената, и не изчерпващата, и не абсолютно валидната. Но за живелите през онова време тя е важна. Некслучайно ние сме единствената бивша соцстрана, която не го направи. С което не казвам, че сме прокопсали от това, а напротив. Все едно в нацистка Гелмания след 1945 г. да кажеш, че няма значение кой какъв е бил и какво е правил.