четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Намери габровския изрод, кажи му какво мислиш за него. За всеки нормален човек, който живее в Габрово


Издирва се лицето Добрин Заеков, на 25 години, от Габрово, което е опасно за общественото здраве.



"Снимки на огромна убита мечка, увиснала на въже и с локва кръв под нея, предизвикаха възмущение в социалните мрежи. Това, което особено скандализира хората, са позиращите край убитата мечка хора, които с явна гордост са се похвалили с жестоките кадри във Facebook. Един от тях се е снимал до кървящата мечката заедно с детето си. Снимките са публикувани първоначално от Добрин Заеков, а на заден фон се вижда табела на Държавно ловно стопанство (ДЛС) "Росица" в местност Лъгът (в района на Севлиево).

Животното от снимките е особено красиво и е с размерите на гризли, коментираха природозащитници. Дори то да е отстреляно законно, остава възмущението от перченето на ловците с окървавения му труп в социалните мрежи. "Сякаш колкото по-красиво нещо унищожиш, толкова по-горд трябва да бъдеш," коментират ядосани потребители във Facebook."



Отговорът на компетентните власти:

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ
ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ГОРИТЕ
София, бул. „Христо Ботев” № 55, п.к. 1040, централа: 98511199, факс: 9813736

НА ВНИМАНИЕТО НА
Г-ЖА МИМИ ПЕТКОВА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПЕТКОВА,

Във връзка с подаден от Вас сигнал за разпространени снимки на отстреляна мечка в района на град Габрово, Ви информираме следното:

Изпълнителната агенция по горите направи проверка във връзка с разпространени снимки в социална мрежа на отстреляна мечка в района на град Габрово. Данните от нея показват, че мечката е отстреляна с разрешително № RD 49100 от 07.04.2011 г., съгласно годишен план за регулиране числеността на мечката. Документът е издаден от министъра на земеделието и храните по искане на директора на Държавно ловно стопанство - Росица.
Това става и след одобрение от междуведомствена работна група, назначена със заповед на министъра на околната среда и водите. Ежегодно до 31 януари министърът на околната среда и водите и министърът на земеделието и храните определят броя на екземплярите за отстрел на кафявата мечка с цел регулиране на числеността в регионите, в които плътността на мечата популация е близка или над допустимата за вида. (Чл. 54, ал. 7 от ЗЛОД).
Извършена е оценка на отстреляната мечка от комисия, в която има представител на Регионалната инспекция по околна среда и водите и е изготвен протокол.

В случая не става въпрос за бракониерски набези или произволен отстрел на защитени видове животни, а за разрешен отстрел по линия на организирания ловен туризъм.

От снимките става ясно, че трупът на мечката е транспортиран до хладилна база за обработка на дивеч и дивечово месо, сертифицирана по европейските стандарти и регистрирана в Българската агенция по безопасност на храните. Базата се намира на територията на Държавно ловно стопанство - Росица.

Изпълнителната агенция по горите не одобрява и смята за недопустимо разпространението на подобен вид снимков материал в публичното пространство. В качеството си на контролиращ орган Агенцията ще се постарае да установи лицето, публикувало тези снимки в профила си в социална мрежа и ще потърси отговорност, съгласно българското законодателство.

***

За информация:
Отдел „Връзки с обществеността и протокол”, ИАГ
+ (359) 2 985 11 511
press.iag@gmail.com
press@iag.bg

Ако живеех в Габрово, щях да намеря психопата Добрин Заеков и да му покажа по съответен, разбираем за него начин защо кръвожадноста му е неприемлива за цивилизованите хора. АКО ЖИВЕЕШ В ГАБРОВО, НАМЕРИ ПСИХОПАТА И МУ ПОКАЖИ, ЧЕ НЕ ГО ИСКАМЕ!

7 коментара:

Светослав Трайков - Слави каза...

Перченето от кога е престъпление в държавата или аз не съм разбрал?

Blinky каза...

Този изрода заслужава да сподели събдата на горкото животно. Такива са вредни за обществото и трябва да има специални санаториуми - да си ги прибират.

Светослав, не е перченето. Просто не си разбрал проблема. ;)

Светослав Трайков - Слави каза...

До Blinky: Mечката е отстреляна с разрешително № RD 49100 от 07.04.2011 г., съгласно годишен план за регулиране числеността на мечките. Какъв е проблема, че хората се снимат ли?

Анонимен каза...

И аз не разбирам какъв е проблема. Всеки ден гледам трупове на животни в тенджерата и не ми е много приятно, но пък без месо не мога, пробвал съм. Друг е въпросът, че е глупаво да убиваш за удоволствие и за трофеи, ама нали е законно, пък и популацията трябва да се ограничава. Сигурно авторката никога не е хапвала пържолка, или пък си мисли, че месото расте от корен?

Анонимен каза...

Перченето с убийство, па макар и "разрешено" е определено умствено отклонение.

Анонимен каза...

Ако ги нямаше заковите ограничения щехме да изтребим още много други видове. Човещинка и милиони години натрупвана злоба към тези с големи зъби и нокти.

Анонимен каза...

Изрод! Не зависимо дали е разрешено или не! Ако беше нападнат, мога да разбера самозащитата...