вторник, 7 февруари 2012 г.

За ценностите


Имам един... - доскоро бих се чудела как да го нарека, по-скоро не бих го наричала никак, защото не бих и споменавала за него - ...а сега ще го нарека е-приятел от форума на Дневник.бг. Червен младеж и хард русофил, с който се джанкаме отвреме навреме.  Много е хард, щото други по-нЕрвени от мен излизат от релси като му четат русофилщините.

Последните дни обаче промениха нещата между нас. Вече не само говорим нормално (допреди това разменяхме иронии и сарказми), а обменяме мисли. Даже  лични съобщения. Темите на неочакваното сближаване?

1. STOP ACTA!

Той не живее в България, но е толкова "захапал", че информира, убеждава, агитира познатите си по мейл и по де що форум намери - за да дойдат повече хора на протеста на 11 февруари. Аз също ръчкам по мейла и май и блога го обърнах на агитационна антиACTA трибуна ;-)

2. Тъпия пиар на управниците на фона на трагедията от природните бедствия

За него, както и за мен най-лошото не е това, че 2 години и кусур управниците нищо не са направили, вкл. и президентът като бивш министър на регионалното развитие и благоустройството - защото правилно отбелязва, че и предишните са със същата оценка по този параграф. Отвратителното е медийният купон, който устройват. Снимките как са се накачулили по бетеери. Интервютата, който бълват по телевизиите от мястото на събитието, като че ли са т.нар. звездни репортери на Нова ТВ. Цялото им самопреекспониране на местата на концентрираната човешка мъка и страдание.

С него си оставаме на радикално различни политически, икономически и идеологически позиции. Но знам, че оттук нататък ще си знаем, че имаме нещо общо, което е по-важно от различията ни. И че за истинските неща можем да разчитаме един на друг.




Няма коментари: