събота, 25 февруари 2012 г.

Втори национален протест срещу АСТА - част от световния протест


[видео]
[крой на видеото]

На 25-ти ФЕВРУАРИ,от 11:00 до 15:00ч. Паметника на Съветската армия. 
Трябва ни пълната ви подкрепа !


Граждани от цялата страна се събират днес на втори национален протест срещу международното споразумение АСТА. Акцията е организирана от инициатива "Не на АСТА" и е част от световната демонстрация, която се провежда днес.

Активистите уточняват, че са доволни от реакцията на правителството, което се оттегли от споразумението, но настояват ратифицирането на договора да бъде окончателно отхвърлено.

Организацията атакува и точка в законопроекта за хазарта, който предстои да влезе на второ четене в Народното събрание. Става въпрос за член 22, алинея първа, точка 13, съгласно която се въвежда задължително предварителен, постоянен и всеобщ контрол и систематичен анализ без съдебно решение върху целия обем на входящ и изходящ трафик на електронната комуникация на всеки български гражданин, с цел установяване на незаконен хазарт в интернет, което е принципно поведение и засяга всеки гражданин.

2 коментара:

Анонимен каза...

Това видео не съществува?

Unknown каза...

Съшествува, но съм го ембеднала от VBox7, коюйто освен че не се вижда от чужбина, се зарежда безумно бавно до пракитически отказ и от БГ при по-слаба връзка.
Моя грешка е, че не го копирах и камих в Youtube.