четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Цецко и 10-те милиона бонуси: Тука има - тука нема!


"Няма раздаден нито един бонус в МВР. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти, във връзка с публикации в медиите за бонуси на служители от вътрешното министерство, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Разпоредил съм проверка за какви суми става въпрос и за какви поводи са били давани”, посочи Цветанов. Той заяви, че има раздавани суми на служители, но те са от наградния фонд на МВР и помощите, които се дават на служители, които имат здравна необходимост.
„Около 20 000 лв. са раздадените суми за награди с парично измерение – суми за спешни операции, за конкретен принос в борбата с организираната престъпност. Имаме случай на служител, който се нуждае от скъпо лечение и е взето решение да бъдат осигурени около 20 000 лв. Разпоредил съм до края на деня разбивка по месеци от тези суми как са раздавани, за какви поводи”, обясни Цветан Цветанов."

Рекохме вече, че Цвинокио съвсем ромски го дава, ама по програмата ":Мижи да те лажем" той и малцинството ще удари в земята. Нямало бонуси, ама имало суми. И те били от незнам какво си, ама не били това, което хората си мислели. Щото хората вече знаят, че ДМС (допълнително материално стимулиране) са си все същите бонуси, които властта си дава на себе си. А от самата идея за бонуси се сещат и за майка му на ГЕРБ. Въпреки че той си има сал един татко.Един, ама пък какъв :-)

Но да се върнем на сумите, за които се пуйчи Цецко, че щял бил да разпореди... Ами то е разпоредено, бе, другарю учител по физическо. В твоя бюджет на твоето министерство, обнародван на твоя сайт пише:

ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ
планирано за годината - 21 048 503
разходвано към 30.09 - 10 355 443

10 милиона лева допълнително материално стимулиране! И това раздадeно до края на септември. А останалите планирани 11 милиона?!

Долната таблица е от сайта на МВР -->  Разшифровка на ведомствените и администрираните разходи по програми към 31.09.2011 г. (XLS)
MVR bonusi, MVR bonusi

Таблицата може да се увеличи като кликнете върху нея, отваря се картинката качена на сайта Photobucket, която може да се увеличи с плюсчето от курсора.

Директно в пълен размер я има в Google Docs:

https://docs.google.com/file/d/0BxgsnaI0N_K-NGRlOGVlZjktNGM4MC00Y2Y4LWJiZGMtMjZhOWMxNGNmOThj/edit


2 коментара:

Асен Генов каза...

На моята стена във Фейсбук получих интересен въпрос:

При 800 хиляди през юни 2011, бонусите скачат на 10 милиона на 01 септември 2011... А тогава започва кампанията за избори 2011... :) Дали може да се прави някакъв паралел?

И друго:

Все пак, системата на възнаграждения в МВР е специфична, примерно, извънредни дежурства и прочее... Тези 10 милиона вероятно включват тези специфики на трудовото възнаграждение в МВР?..

Unknown каза...

И аз си задавам въпроса дали има връзка между 10-те милиона ДМС (допълнително материално стимулиране) и изборите, които Цецко като шеф на предизборния щаб ръководеше. Но кой, кой да ти каже... (както пееше Васко Найденов)

За другото:
Зтам, че системата на възнаграждения в МВР е специфична, но в една демократична държава би трябвало гражданите, сиреч данъкоплатците и избирателите да знаят как и за какво се харчи бюджетът на МВР. А и самият факт, че Цецко най-нагло излъга, че не са получавали ДМС, косвено потвърждана подозрението ми, че са чисти бонуси.