сряда, 1 февруари 2006 г.

Коткохакер



Явно ме е обсебила коткоманията (то ми е хронично заболяване с периодични пристъпи на изостряне) и подготвяйки се да опиша Котарака на Шрьодингер, пускам този коткохакер, защото ме разсмя с глас, пък и няма нужда от сложни обяснения, каквито изисква Шрьодингеровото животинче. Моята котка Мила (така се казва, не е прилагателното "мила", защото хич не е мила) е от същата порода - такива бели е правила, разхождайки се по клавиатурата, вкл. и седейки върху нея като горепоказания екземпляр. Подозирам, че е таен последовател на зенбудизма, защото не мога да квалифицирам състоянието й на седене върху клавиатурата с втренчен в монитора поглед другояче освен като дълбока зен медитация :) А сега се замислих - няма ли нещо базисно общо между зен нагласата и хакерската нагласа към света?

3 коментара:

Анонимен каза...

Моята сестра имаше пекинез който отнесе опашката на мишката. Само че мишката беше оптичен Logitech. Тя ме помоли да и оправя с поялника мишката, не е трудна работа за който го разбира. А кучката (щото е женско) беше заточено завинаги на село при родителите ни...

Revenge of evil dog was... Яде ягодите в градината директно от корените...

a_panov@mail.ru
Алекс Панов
www.karatebulgaria.com/alex/

Unknown каза...

Аз ги (котките и кучетата) подозирам, че живеят по-смислено и по-щастливо от нас. А това с ягодите ми се иска да го проблвам и аз :)

Инфо: дребните породи (пекинези, чихуахуа, пинчерчета, болонки и прочие) са фундаментални вредители. Колкото по-малко е едно псе, толкова по-изобретателно е в гадостите си - не са смисълът на жиевота им. Един дог или санбернар няма да ухапе човек, докато за дребосъците това е нормално забавление.

Анонимен каза...

елена съм! ох, за кучеманията....лоша съдба! когато бяха "великите"студове, дъщеря ми каза : "мама, айде да приберем за ден-два кученцата пред блока да не умрат от студ." ох и аз си мислех за тях, ама...немога да спася ВСИЧКИ кучета на света! вкъщи имам две/безпородни/.гледам да не мисля....