неделя, 5 февруари 2006 г.

Гейове, педофили, душевноболни


Това (наред с промените в Конституцията) очевидно са най-важните ни въпроси, защото с тях последната седмица се забавляв..., пардон занимават родните депутати. Владо Кузов от "Атака" бил подследствен за педофилия, но имунитетът му го спасявал. А защо не се изисква при издигането на листите да се прави проверка дали кандидатът е последствен или подсъден? Един положителен отговор няма да го направи автоматично негоден да бъде избран, но ми се струва, че нормален човек доста би се замислил дали да гласува за партия, в чийто редове има подследствен, особено пък за такова гнусно нещо като педофилия.

Печално известната Таня Дончева пък наплю ДСБ, че защитавала педофилите. Което се оказа поредната изцепка на госпожицата. Тя имала предвид, че в миналия парламент в Наказателния кодекс беше изравнена възрастта за сексуално посегателство върху малолетни - 14 години. Допреди това, тя бе различно за хомо- и хетеросексуални действия. При хетеросексуални действия 14 години беше границата, под която деянието беше престъпление (за възрастния). При хомодействия - 16 години. И промяната изобщо не стана по искане на ДСБ, а защото от ЕС ни го поискаха в контекста на премахване на дискриминацията възоснова на сексуална ориентация и БСП, натисната яко от Социнтерна, си го изгласува като поп. Накратко, при старата уредба едно момиче на 15 години можеше се чука, без заплахата гаджето й да бъде осъдено, но един момче гей на същата възраст не можеше. Което е нелепо.

И оттам като заваля, та цяла неделя... Педофили, гейове, душевноболни. В "Атака" имало трима гейове, ама и в други партии имало. В "Атака" обаче имало и душевноболен, пък при другите нямало.

За таквиз работи народът си има приказка : "Не мешай тутуна с бостана". Педофилията е престъпление, и то от най-гнусните. Докато хомосексуализмът е форма на нормалната човешка сексуалност. Между хомосексуализма и педофилията няма никаква връзка. Кметовете на Лондон и Париж са открити гейове, в Европарламента има много открити гейове, примери колкото щеш. Скандалноизвестният с ксенофобията си Пим Фортейн, който убедително водеше в предизборната надпревара, но бе убит, бе открит гей. Това не попречи на мнозинството холандци да го подкрепят. А проблемът с душевноболния, както го размахват нашите депутати, е средновековно безумие - душевната болест сама по себе си не е основание за дискриминация. Човекът има равни права с всички останали граждани, вкл. да избира и да бъде избиран - освен ако не е признат от съда за недееспособен. А всяко разгласяване на подобни данни за някого е грубо нарушаване на Закона за защита на личните данни.

Само че всички тези неща са неясни и чужди на родните депутати, които както дядовците и бабите си мразят всеки различен и въпросът за човешките права им e тотално неразбираем.

9 коментара:

Анонимен каза...

10 reasons for no Gay marriage
Body: 1) Being gay is not natural. Real Americans always reject unnatural things like eyeglasses, polyester, and air conditioning.

2) Gay marriage will encourage people to be gay, in the same way that hanging around tall people will make you tall.

3) Legalizing gay marriage will open the door to all kinds of crazy behavior. People may even wish to marry their pets because a dog has legal standing and can sign a marriage contract.

4) Straight marriage has been around a long time and hasn't changed at all; women are still property, blacks still can't marry whites, and divorce is still illegal.

5) Straight marriage will be less meaningful if gay marriage were
allowed; the sanctity of Brittany Spears' 55-hour just-for-fun marriage would be destroyed.

6) Straight marriages are valid because they produce children. Gay couples, infertile couples, and old people shouldn't be allowed to marry because our orphanages aren't full yet, and the world needs more children.

7) Obviously gay parents will raise gay children, since straight parents only raise straight children.

8) Gay marriage is not supported by religion. In a theocracy like ours, the values of one religion are imposed on the entire country. That's why we have only one religion in America.

9) Children can never succeed without a male and a female role model at home. That's why we as a society expressly forbid single parents to raise children.

10) Gay marriage will change the foundation of society; we could never adapt to new social norms. Just like we haven't adapted to cars, the service-sector economy, or longer life.
ako niakoi e chel nedochel- toav e stira otnosno predubesdeniata n atapite hora-ovtse. a v .

Анонимен каза...

tova gornot e SATIRA otnosno PREdubesdenita n aTAPITE hora ovtse. pedofilite....ot druga strana MUST DIE IN PAIN.

Unknown каза...

Според Световната Здравна Организация хомосексуалността на болест. В природно я има също. НО По-важното е, че самото съществуване на човека не е природно. СПОРЕд природата велекият физик Стивън Хокинг няма право да живее, защото е с тежко вродено заболяване и без специализирано лечение и пособия би умрял. Оттук крачката до евгениката и фашизма не е много голяма. Но няма да оспорвам един по аргументите ти, защото в случая нямам предвид гей браковете и легализацията им, а идиотщината на нашите депутати, за които в случая е много точна народната поговорка - всичкото Мара втасала, сал дао се обиждан на гейове й останало.

Unknown каза...

Да, правилно си ме разбрал/а - с тая си тема се гавря с тъпите ни депутати - които дружно се впуснаха да се плюят един друг кой какъв е, без да правят разлика между гей, педофил и душевноболен. Що отнася до педофилите, съм безкомпромисна и смятам, че трябва да бъдат преследвани с цялата сила на закона. А въпросният педофил Владо Кузов не може да му бъде смъкнат имунитетът, защото това се прави при престъпления, за която присъдата е над 5 години. А за педофилията не е. Което ме вбесява и не разбирам защо е тази толерантност на законодателя към тях.

Анонимен каза...

Не обичам хомосексуалистите и ако не си натрапват и афишират начина на мислене - нищо лошо.

Но педофилията е престъпление и смятам, че една от причините за толерантност към него в нашата страна са парите, които това престъпление генерира в огромни размери. Убийството на двете сестри също вероятно е част от нещо, което с години се замазва - износът и то насилствен на плът. И там валят много пари във всичките форми на този тип търговия. А където има много пари е тихо и от време навреме гръмва някоя пиратка за PR и медиен разкош.

Вики каза...

Вени, абсолютно си права! Просто е смешно да се сравнява хомосексуализъм с педофилия, или друго подобно престъпление (най-малкото, самата аз съм гей и не мисля, че могат да ме приравняват с педофиилите, изнасилвачите и тн... това са истинските душевно болни). Не случайно и в конституцията си е казано (цитатът не е 1:1), че всеки има право на личен живот по свой избор и както намери за добре, стига с това да не нарушава по някакъв начин правата на другите. Педофилията си е престъпление откъдето и да се погледне и трябва да се преследва от закона (макар че и към нея все още има някаква странна, криворазбрана толерантност). А че нашите управляващи се джавкат един друг с повод и без повод, дето се вика, от любов към спорта е повече от ясно... Но това е положението при нас в момента! Което ме подсеща - какво става с МРЕДЖАН? Ще има ли скоро нови коктейли, или нещо подобно? ;)

П.П. Вени, на последния Балканджийски концерт пак не те видях. Може би тая вечер ще успееш да наминеш във Fans?:)

Unknown каза...

"Ако не натрапват", казваш. Какво означава това? Ако двама влюбени мъж и жена се целуват в парка или на улицата, или пък си държат ръцете, или се прегръщат - това натрапване на хетересоксуалността ли им е?

Според мен публичните действия на една хетеросексуална двойка, изразяващи тяхното привличане и/или любов, които обществото приема за нормални, трябва да бъдат приемани за нормални и относно същите действия при гей двойките. Защо ако мъж целуне любимата си на публично място, това се смята за нормално, но ако мъж целуне любимия си или жена целуне любимата си, то това е ненормално?

Unknown каза...

Вики,

РАдвам се, че те виждам (с условността на виртуалното "виждане"). Довечера смятам да съм. Но има един проблем - миналият път приятелката, с която щяхме да ходим, се разболя и ми стана неудобно ходя сама. Сега обаче ще отида сама, пък ти - предполагам - няма да ме игнорираш съвсем :)

jarbeetle каза...

Вени, вбесяваща е като цяло регламентацията на глава "Разврат" от НК, особено по отношение на размера на наказанието лишаване от свобода. За блудство с малолетно лице - до 5г. (чл. 149, ал. 2 НК - общият състав), за различните групи квалифицирани състави - от 2 до 8 г, от 3 до 10 г., от 3 до 15 г. и от 5 до 20 г.; за извършване на хомосексуални действия спрямо ненавършило 14 г. лице - от 2 до 5 г., доколкото не e извършено с употреба на сила или заплашване или използване на положение на зависимост или надзор (чл. 157, ал. 2 НК); твърде "интересно" е, че за извършването на хомодействия спрямо навършило 14 г. лице, което не разбира свойството или значението на станалото, НК предвижда лишаване от свобода до три години.
Не знам дали това е "толерантност", факт е обаче че общо взето наказанията са били в такива размери и преди 20-тина години. А престъпността в наши дни очевидно не може да се сравни с тази през 80-те на миналия век...
Подозирам, че 1 от мотивите на законодателите ни е било избягването на злоупотреби - изнасиленото лице в ролята злосторник, който цели да "натопи" възрастния извършител. Защото има такива случаи и доказването е трудно. Но е непростимо престъпник, който по всяка вероятност съсипва живота на 1 дете или младеж/девойка, или поне порядъчно го зачерня, да стои на топло 2-3 г... Няма логика... Справедливост - още по-малко.