понеделник, 30 януари 2006 г.

Защо добрите хора не могат


Има толкова много добри хора, които искат конкретни добри неща и са готови да дадат и дават от себе си, а добрите неща все не (или много трудно) се случват. Защо?

Умишлено се отказвам да размишлявам научно (социологически и прочие), а задавам обикновения въпрос, който огромното количество добри хора си задават - защото повечето от тях хабер си нямат от научност и когато се се срещам с тях, аз нямам какво да им кажа.

Единственото относително смислено е direct action, но това ме препраща към анархизма, към който имам някои резерви. И все пак докато нямам отговор - direct action (директното действие) е единственият отговор. Ако ще да е в нарушение на закони.

4 коментара:

Анонимен каза...

MAi povatraiam repdnoto mnenei, no imenno- zastot mngo hora iskat- ili pretendirat ,no NE go praviat i n ebiha go napravili, osobeno ako otnema nesto ot sobstevnoto im"dobruvane".
avelina

Анонимен каза...

Защото добрите хора стават жертва на системата. Прочети книгите на Вадим Зеланд за трансърфинга.

Анонимен каза...

Защото добрите хора стават жертва на системата. Прочети книгите на Вадим Зеланд за трансърфинга.

Unknown каза...

Ще потърся Зеланд, блгодаря. КАКВО Е транссърфинг?

jarbeetle и авелина, може би това е дан на чувството за самосъхранение. Ако искаш да си добър във всичко около теб, няма да оцелееш. Според мен добрите хора (освен че следват основните принципи на морала),си избират нещо/неща, които не им харесват и се опитват да ги направят по-добри.