четвъртък, 22 март 2007 г.

Протестът в Пловив


news.bg

Днес пред централна поща в Пловдив се проведе протестен митинг на пловдивските привърженици на така нареченото "торент общество", предаде Радио Пловдив.

Протестите са срещу предприетите от МВР акции за спиране на сайтове, предлагащи свободния обмен на файлове по Интернет - или торенти.

Според организаторите, акциите на МВР в лицето на ГДБОП, както и от страна на следствието, са репресивни, неадекватни, популистки и обслужват интересите на определени компании.

Интернет потребителите настояват, че свободният обмен на информация през Глобалната мрежа, когато е без комерсиална цел, чрез каквато и да е технология, не може да се определя като престъпление.

Тезата, че посредством тракерите може да се обменя и нелицензирана информация, не ги прави незаконни, нито пък е "организирана престъпност", с която да се занимава ГДБОП, обясняват от инициативния комитет на протестната акция и умоляват участниците в нея изрично да спазват цивилизовано поведение по време на нейното протичане.

2 коментара:

Bruce Wayne каза...

aз се чудех защо стоят тия момчета пред Пощата без да пише нищо никъде :)

Unknown каза...

Защото са новаци в гражданските действия, защото са искрени и искат да направят нещо, но не зноят как и нямат опит. Трябвало е да има плакати, банери, ленти и високоговорител, чрез който да се обяснява за какво е всичко това. Но това знаят отдавна протестиращите, които също като тия хлапета са набирали опита си стъпка по стъпка, без учебник.

Хубавото е, че има младежи, които имат желание да не са пасивни пред полицейскеия диктат нае държавата. Ще се научат, малко по малко.

Готова съм с всчкия мой опит - а той не е малък и е качествен - да помагам на всеки, който иска да организира граждански протест.