четвъртък, 22 март 2007 г.

Депутатите наистина са "грухтящи прасета"


Actualno.com съобщава, че няма да има задължителни санкции за гласуването с чужди карти. Това решили депутатите в четвъртък. Предложението бе подкрепено от от представители на Коалиция за България, ДСБ, "Атака" и независими депутати, но бе отхвърлена с мнозинство на НДСВ, ДПС и ОДС. "Против" бяха и двама депутати от левицата - Татяна Дончева и Емил Георгиев. Браво, Дончева, браво, Танче - сефте показваш, че пет пари не даваш ни за морал, ни за отговорност пред избирателите. Ако ши в следващия парламент влезеш, цзначи нащия избирател нъпълно си те заслужава.

Предложението предвиждаше при установяване на случай на гласуване с чужда карта председателят на Народното събрание да отстранява нарушителя и да му се удържа сума, равна на дневното му възнаграждение. Предложението предвиждаше същата сума да се удържа и на депутата, с чиято карта е гласувано.

Депутатите не приеха и предложението гласуването да става със специална интегрирана персонална карта (включваща депутатска карта и чип за регистрация). Бамааму - нас ни карат за заплатите, пенсиите, социалните помощи, майчинските, а наскоро и за билетите в градския транспорт да ползваме такива карти, но вие, депутатите, не сте достойни за такова "унижение".

А според наглеца от ДПС Четин Казак всеки депутат има достатъчно съвест, за да прецени дали да нарушава или не правилника на парламента.

Мислех една банишорска яка майна общодепутатска да ви тегля за финал, ама пусто съм възпитана, та ще си я спестя.

Няма коментари: