събота, 24 март 2007 г.

Явор Колев пак се прави на Годзила


Бях се зарекла да не пиша за хлебарка или пеперуда-еднодневка, обаче искам да знаят тези, които са застрашени от него, какво им готви. Сиреч пак се възприемам като медиа, а не като личен дневник. В случая си струва. Според мен:

DaricNews.bg
23 март 2007 / 23:48

Всички собственици на сайтове, които на 18 декември миналата година сами са подписали протоколи за това, че ще закрият торент-секциите си, и все още не са го направили, ще бъдат задържани от полицията, обеща Явор Колев от Службата за борба с организираната престъпност.

Следващата седмица, по неговите думи, ще има "нови" събития и ще бъдат предупредени всички доставчици на интернет. Където има сървъри, сами да ги спрат и да свалят от тях пиратското съдържание, добави той.

2 коментара:

Анонимен каза...

Смвшно смешно та чак тъжно....да това е печалната истина.Докато ние умуваме и се правим на сърдити и бягаме от отговорноста да гласуваме,то "по-глупавите' от нас направиха каквото им се нареди и вижте до къде я докарахме,малцинството надделя над мнозинството.Обществена тайна е че голяма част от интернет потребителите споделят интернет достъпа си със свой кръг от приятели които ги подкрепят и разчитат на тях.Това е така защото за голям процент от тези хора издръжката на живота едва се покрива от доходите им.В по-вечето случаи това са млади хора с интереси стремежи и амбиции,и които държат да бъдат информирани и да са в крак с най-новто,за които само телевизията не им е достатъчно.Те не желаят да бъдат манипулирани от никого и които виждат в лицето на итернет мрежата една независима медия,едно място за свободна изява без да се съобразяват с никого.Но това удоволствие струва пари и както казеа народа"Беден човек,жив дявол."А както си казват те "Няма начин,да няма начин".И начина го има и заради този начин те си спечелиха прозвището"интернет пирати"които в общи линии го правят за да си покриват разходите а не с някаква користна цел(печалбарство).Сирането на торент сайтовете може да доведе до отлив на потребители и по малък интерес към интернет услугите което е добре дишло за политиците които виждат като реална заплаха едно медийно пространство без възможност то да бъде контролирано и маниоулирано и което може да наклони везните на народния вот не в тяхна полза.Ето за това е заиграването с интернет потребителите през последнтата година,което цели да ги сплаши и да ги компрометира.Но вълната от негодувание започна да излиза от рамките на интернет мрежата и заплашва да залее улиците. Днешният протест е само началото.Началото на едни нови размествания на политическите пластове.

Unknown каза...

И аз така мисля. Или надявам се. Надявам се, че не всички млади хора са тикви, които само джиткат игри или дънят Азис. Нямам нищо против игрите и Азис - и аз го правя чат-пат - но да не те интересува друго освен това, за мен е адски тъпо.