сряда, 14 февруари 2007 г.

Още една червена точка за Бойко Борисов



От Юлиян разбрах, че каквото и да си говорим за Бойко Борисов, човекът се вслушва. Ето инфото, което без Юлиан сигурно нямаше да знам:

"Кметът иска проверка за замърсяването на въздуха в София

Автор: Dnevnik.bg 05 февруари, 15:52

Кметът на София Бойко Борисов е изпратил предложение до директора на Регионалната инспекция по околна среда и води за извършване на съвместни проверки на основните източници на емисии във въздуха на територията на столицата, в това число и комбинат "Кремиковци", съобщиха от пресцентъра на общината.

Предложението на кмета е участие на представител на направление "Зелена система и екология" на СО при подготовката и извършването на самите проверки.

Резултатите от наблюденията ще бъдат оповестявани публично. Първата съвместна проверка ще бъде на комбинат "Кремиковци" на 8 февруари .

Борисов предлага да бъде изградена нова станция за автоматичен мониторинг на качеството на атмосферния въздух в района на гара Яна , която да осигурява представителни данни за замърсяването на въздуха в резултат от работата на комбината.

Кметът настоява данните от автоматизираната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух изпращани онлайн в Изпълнителна агенция по околна среда от 4 -те съществуващи станции /Дружба, Хиподрума, Орлов мост и Надежда / да бъдат представяни в реално време в Столична община, като по този начин ще се осигури сигурна и навременна реакция на администрацията и компетентните органи по околна среда при констатирани наднормени замърсявания."


Отдавна казах, че ще следя какви ги върши Кметът Борисов и балансът му дотук е плюс. И пак повтарям: Не съм му фен, но не съм му и антифен. Фенската идеология изключва прагматизма, който е най-важен при съвременните избори, най-вече при местните. Така че сметката, която му водя в блога, ще определи гласуването ми. Или липсата на такова.

1 коментар:

Евгени Спасов каза...

Червена точка ??