неделя, 15 юли 2007 г.

ГДБОП vs. блогъри - 3


Не вярвам на очите си, но е факт: в новините си от 19 часа Би Ти Ви съобщи за безумната наглост на ГДБОП. Позоваха се на сутрешното си предаване "Реално", в което природозащитник го е съобщил - за съжаление не запомних името му. Той прогнозира, че това ще доведе до ново напрежение сред природозащитниците. Аз се надявам да доведе - и то не само сред тях, а и сред всички блогъри, защото нарушаването на свободата на словото трябва да се защитава.

Лично аз съм готова да участвам в напрежението :) Хрумва ми да се направи нещо като протест пред сградата на МВР. За разлика от досегашните протести обаче, той трябва да е регламентиран, сиреч да се уведоми общината - според мен. Разбира се, тя няма да разреши протест точно пред сградата, обаче може да се заяви като място градинката на "Св.Седмочисленици". Другият вариант е пред парламента - или отзад в градинката, или отпред - край коня. Мотив: парламентът може и трябва да упражнява парламентарен контрол върху действията на изпълнителната власт (в случая вътрешният министър Румен Петков).

Би Ти Ви също съобщи, че МВР ще направи изявление по случая утре. Предчувствам, че ще е някаква върховна простотия, която ще си заслужава "напрежение".

2 коментара:

Анонимен каза...

Аз съм много за протест пред МВР. Само, че мисля, че ще е добре освен да бъде регламентиран да е и под наслов: Да освободим България, БСП и МВР от Румен Петков, Явор Колев, тяхната върхушка и организираната престъпност, която те вече доказано прикриват.

Unknown каза...

малко след дъжд качулка, но...

Лично аз съм готова да участвам в напрежението :)

Би било много забавно всеки който иска да отиде на протест да прати заявление за протеста при бат Бойко. Не съм в България, така че думите ми имат малко значение, но в Лондон беше много забавно по повод 'разрешенинията за протест' пред парламента.

mass lone demo =)