събота, 14 юли 2007 г.

За хората с добър английски


Последната проява на полицейщината и мракобесието на управляващите предизвика бурна реакция в бг блогосферата, но мисля, че би било добре новината да се разпространи и извън България. Сещам се за два начина (вероятно има и още) - да се публикува в два авторитетни и изключително популярни блога: Boing Boing и Slashdot. За съжаление не съм много добра в английския и не мога да го направя, но си мисля, че ще се намери някой, който да може да го направи. Огласяването е също форма на гражданска съпротива. Тук са подробните указания как се публикува в тях:

Suggest an Item For Boing Boing

Slashdot Story Submissions - http://slashdot.org/submit.pl


Ако се намери човек, готов да жертва малко от личното си време за това, моля да ми драсне един коментар с линка за публикуваната история.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ако успея, ще преведа накратко част от поста ми на английски и ще го публикувам (аз нали имам и английска версия на блога...). Ако не успея... хм. Ще търсим доброволци, що ли?... :)

Анонимен каза...

Наистина досега това е най-конструктивната идея, която прочетох - да се постне случката с Мишел в Boing, защото трябва да стане достояние на повече хора и извън България, най-вече на правозащитните организации в ЕС. Мисля, че когато гневът поутихне малко, трябва задължително да впрегнем сили в разпространението на информацията на английски! Ако мога да помогна с нещо, но не гарантирам перфектен превод... Важното е да стане достояние на колкото се може повече хора.

Milko D. Georgiev каза...

Вчера драснах пост на английски в моя блог, ако някой иска да го ползва за сламка - на ваше разположение:
http://www.georgievs.net/?p=18