вторник, 24 юли 2007 г.

Къде живея? Кога живея?


МВР сключи споразумение за дългосрочно сътрудничество със Съюза на българските писатели. "С това споразумение възстановяваме една хубава и позабравена традиция", рекъл Румен Петков. Още по темата при
Симион Патеев, Валери Дачев, Иван Бедров, Ясен Праматаров

Същият Румен Петков, чиято първа стъпка след яхването на МВР, бе да сбере куп о.р.генерали от Държавна сигурност като съветници. Добре, че ЕС яко се опъна, та ни се размина - си казвах тогава. Сега знам, че не се е разминало. Защото МВР:

- бие (стачкуващите миньори)
- позволява убийства (шведския турист)
- убива (Чората, застреляния гъбар)
- нарушава свободата на словото (разработките на блогъри и затварянето на устата на Мишел)
- покровителства организираната престъпност (по оценка на вече бившия шеф на ГДБОП Вальо Танов)
- подслушва незаконно с политически цели (телефонния запис на пироговския доктор с Митьо Очите)
- шантажира журналисти и политици с избирателно вадене на досиета (Коритаров-Алберт и другите тогава обявени лично от Румен Петков агенти)

Посочените случаи са съвсем не са единствените, просто за тях се разшумя, а колко са потулени кой знае... За последния подвиг на МВР разбрах от Симион Патеев:

Police Brutality - Bulgarian policeman stumping a boy



Кадрите са от побоя при зала Универсиада от концерта Тангра мегарок. Обзалагам се, че и този път никаква отговорност няма да понесе вътрешният министър. Как да понесе отговорност в държава, която 18 години продължава да се управлява от хора на Държавна сигурност? Конституционни съдии агенти, посланици агенти, всички досегашни президенти със съветници агенти. Втори мандат ни управлява президент агент. А тепърва ще се отварят досиетата на депутатите, магистратите, медийните босове, водещите журналисти...

Питам се дали живея в Евросъюза? Дали са минали 18 години от падането на Берлинската стена? Не знам...

1 коментар:

S Blyahoff каза...

Ще ти отговоря на този въпрос( за берлинската стена) като отида в щатите и не се върна! защото ми писна да живея в кочина, където не само, че не се оправя, а става още по-миризливо.