сряда, 18 юли 2007 г.

Той не е организиран престъпник


Шефът на ГДБОП подаде оставка заради "абсолютната невъзможност за реално пресичане на престъпността по високите етажи на властта... Пред свои колеги той е казал, че при сегашната ситуация, в която се намира държавата няма как антимафиотска структура като ГДБОП да върши работата, която е нейно задължение... на практика в службата не са можели да работят по определени сигнали и схеми, тъй като в повечето случаи по веригата изскачал някой високопоставен човек и се налагал завой в разработката." На прав текст това означава, че в ръководството на МВР има поне един организиран престъпник, тъй като, тъй като според чл.31, ал.1, т.2 от закона за МВР директорите на служби "изпълняват заповедите на ръководството на МВР".

Името на най-висшия от това ръководство не за първи път се свързва с организираната престъпност. Още през 1994 г. пресата съобщи за първата банкова афера у нас - аферата "Акрам", при която бяха източени няколко банки в Северна България и "самоубити " поне десетина човека. Тя беше замислена и организирана от социалистически функционери, начело с Андрей Луканов. Един от основните играчи беше Румен Петков, тогава шеф на плевенското БСП и луканово протеже. Срещу него има две наказателни дела - за източването на 290 милиона деноминирани лева и за източване на други 30 милиона, но и двете са "заметени" от хора на Румен Петков, пласирани на ключови места в МВР и правосъдните органи. На този фон дребнее делото за хулиганство срещу полицаи, "заметено" по същия начин. Бих могла много още да пиша за подвизите на настоящия министър, но ще се задоволя само с трите му прякора, с които е назоваван във форумите и блоговете:

Регента - тъй като реално той, а не Станишев управлява БСП
Наследника на Луканов - очевидно защо
Пикаещия във фонтани - цял Плевен до днес говори как, пиян като казак, се е изпикал във фонтана на централния площад

За сведение на евентуални мераклии от ГДБОП да ме разследват като организиран престъпник - за двете дела подробно разказва бивш социалист, който е непосредствен свидетел. Аз само се позовавам на него, но същевременно се разграничавам, което е видно от заглавието :-)




2 коментара:

Анонимен каза...

Без акаунт в blogger не може да се влезе в дадения линк.

Unknown каза...

Извинявам се, грешката е моя - оправих линка.