петък, 13 юли 2007 г.

ГДБОП следи и тормози блогъри


"Любимата" ми Главна Дирекция за Борба с Обикновения потребител разследва блогъри заради протестите срещу унищожаването на парк "Странджа". Преди време Bloody се изгаври с ГДБОП, съобщавайки, че след е-библиотеките и торент тракерите блогосферата ще е следващият прицел на ГДБОП, но - както често става в БГ - и най-невероятната гадост може да стане реалност. Прочетете подробния разказ на Мишел (за който научих от Симеон) как е привикан в ГДБОП да подпише предупредителен протокол, че няма да пише за предстоящи протести за Странджа, защото така “подтиквал към незаконни действия”. Видял е разработката си, а също така разработки за други от по-активните блогъри...

Нямам думи, по-точно нямам прилични думи за Румен Петков. Тия дни отстреляха поредния президентски човек (съпругът на шефката на младежта и спорта Весела Лечева - Манол Велев, крупен спонсор и съветник на президента, свързван според пресата със недотам читав бизнес) и се обзалагам, че стрелецът ще остане неразкрит. Както са неразкрити убийците на Емил Кюлев, Иван Тодоров - Доктора, Косьо Самоковеца, Бай Миле и още десетки, десетки сивеещи бизнесмени, откровени мафиоти и редови мутри. Трупове продължават безнаказано да се търкалят по улиците, но кучетата на Румен Петков ръфат блогърите - най-страшните организирани престъпници. Чудя се дали ако напиша, че вътрешният министър е негоден и вреден министър, защото възражда полицейщината, ще ме привикат за обида или клевета - вж. чл. 148. от НК. Я да пробвам - Румен Петков е негоден министър, толериращ и стимулиращ нарушаването на законите, газещ правата на човека и подриващ основни демократични ценности.

Срам ме е.

Срам ме е, че гордо се се наредихме до държави като Китай, Саудитска Арабия, Иран, Северна Корея, Куба, Виетнам и Мианмар (Бирма), които следят Интернет потребителите и ги преследват заради мнения, изразени публично във форум или блог, както и за съдържание, споделено в Мрежата.

Срам ме е, че ни управляват некадърници и негодници, които покорно търпим.

Затова - разпространявайте тази информация , за да научат всички колко е свободно словото в България! А на който му стиска, да пише за всеки протест и други директни действия, защото само това е начинът за борба с държавата на олигарсите, мутрите и обслужващата политическа паплач. Представителната демокрация отдавна е мъртва. Политиката и партиите са фарс, предназначен да промива мозъците на хората, за да продължават да са покорни овце, блеещи в кошарката на глобалната корпоративна олигархия.

Аз лично ще продължа да правя това -Активизъм.

5 коментара:

Анонимен каза...

Срам, позор и солидарност: Полицията срещу… блогърите: май наистина сме най-фантастична страна щом като това е възможно?!

/ каза...

Не бях влизала в нета от известно време и сега от твоя блог научих за това какво е станало. Наистина много тъпо :( Блоговете трябва да са свободни да си пишат, каквото си искат... Освен това има расистки блогове например, които властта досега не се е сетила да преследва, та какво са седнали да се занимават с протестите за запазване на Странджа, които са си за едно благородно дело в крайна сметка!

Анонимен каза...

Информирайте всички правозащитни организации в ЕС, европейски одмусман, Страсбург и др.

Анонимен каза...

Това безобразие ако продължава ще станем като страните от близкия изток...

Анонимен каза...

Държавната политика има сметка от неинформирано общество още от време оно. Прост народ лесно се управлява..