понеделник, 4 август 2008 г.

Нова работа


Докато нямах компютър и нет, взех, че си смених работата. Вече втори месец и съм много доволна. Причината - 1) практически няма взаимоотношения с колеги, вкл. и с началник - каквото свърша, то се вижда, сиреч няма субективен фактор нито в самия работен процес, нито в оценката му; 2) сама си планирам времето, а също така ми остава и много свободно време. Като финансови измерения не е нещо кой знае какво, но все повече осъзнавам, че свободата е най-ценния ресурс за мен - да завися минимално от други хора с техните мнения, настроения, особености и т.н.

7 коментара:

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Намирам доста смисъл в прочетеното.Има зависимост между работата,работното време и усещането за свобода.Да си призная между работа с нормално работно време (35-40 часа седмично) за пет стотака и такава за 2 бона,но изискваща 12 часа на ден 6 дни в седмицата..Ще избера първата.

freedom каза...

Радвам се, че отново си в кондиция. Чакам да се обадиш.
ххх
Боди

Анонимен каза...

Напълно съм съгласен с тезата Ви, свободата е по-важна от заплащането. Тук мога да се впусна на дълго и широко експозе защо мисля така, но е безсмислено да го правя. Само мога да Ви поздравя за успеха (най-вече намирането на такава работа не винаги е лесно) и смелостта (не е и лесно да напуснеш руслото). Желая ви най-искрено успех и силно се надявам повече хора да осъзнаят кое е истински важното и че преследването на материалните блага често ни лишава от много човешки емоции и прекрасни преживявания, просто защото сме твърде заети да работим.

Mike Ramm каза...

Честито! Добре дошла в клуба! :-)

Unknown каза...

и който каже така, има намерение да пропише. литература имам предвид :) познах ли?

Анонимен каза...

И аз така я карам и се надявам да не се наложи друго. Пожелавам ти и на теб да не ти се наложи :)

Unknown каза...

@ rahenna

Май натам отиват нещата... Ама дали "литература" или по-инакъв писмовен жанр, хм...


@ всички

Благодаря за добрите думи :-)