понеделник, 30 октомври 2006 г.

Пейотъл


пейотълМитничари заловиха 25 кактуса с халюциноген, гордо ни осведомява "Сега". 25 живи кактуса пейотъл с корени, които съдържат халюциногенното вещество мескалин, хвалят се от столичната митница.

Браво на хероическите митничари! А някои разправят, че пускали разни тирове с цигари и пилета. И още ни разправят за палатите и лимузините им. Засрамете се, ве, жалки завистници! Важното е, че си вършат работата, а не скромните им придобивки.

А това, че работата е извън закона - много важно. Кой ти знае, че пейотълът (както и другите растения, съдържащи халюциногени), не е забранен от закона. Ако бях на мястото на получателя, щях да ги съдя - за престъпление по служба - отваряне на пратка и присвояване на съдържанието й. Аз имам Lophophora williamsii (научното наименование на пейотъла), купена съвсем легално от цветарски магазин. Ако някое ченге случайно чете тук, нека заповяда да опита да ми го вземе. Ще го съдя до дупка.

Не им стига, че почнаха гъбарите, а се захващат и с кактусите. Както сте тръгнали, вземете забранете всичко, що расте, че кой знае какви неща може да съдържа. В Южна Америка расте Salvia divinorum, а също така Banisteriopsis (caapi), от която се прави аяуаска. В Южна Африка расте Tabernanthe iboga. И още колко растат къде ли не. Я да вземете природата да забраните, макар че какъв е смисълът, щом така и така я унищожавате непрекъснато. Да не забравите да забраните и човешкия мозък, защото той произвежда ендорфини (екстремните спортове, много дългото бягане, алпинизмът предизвикват интензивното им отделяне и усещането от това е невероятно).

Пречат ви ентеогените (правилното наименование на психеделичните вещества, означава нещо като "пораждащи бога" в смисъл, че с тях стигаш до Бога), пречат ви. Защото разширяват съзнанието, а разширени съзнания трудно се управляват.

2 коментара:

Анонимен каза...

Нормално. Както е нормално да се допуска на пазара напитка, за която не е ясно какво точно съдържа. Няма да правя реклама, но мисля че всички знаят коя е.

Unknown каза...

Обаче аз не се сещам коя напитка?