сряда, 21 декември 2005 г.

Различиетo - selfconfidence


Философските размисли май са за Семките и бонбонките, не за Свобода от депресията. Разграничението виждам по линията "лични + проблемни" - ако отговорът е "да" , е за Свобода. Ако не - за Семките е. Защото не искам никого да натоварвам със Семките, а също така не искам да предлагам "празни" философии на колегите с депресии.

Очевидно е, че когато темата е медицинска и подобна именно за депхресията, мястото й е там. Обаче с други теми като някои мои по-лични, или пък по-философски досега бъркам (мишмашвам). Получих усета, че трябва да пиша два блога, сиреч две различни като дух и буква същности, но не анализирах това усещане, за да го операционализирам. Семките са светът шарен, различен, пеещ и носещ високото ниво на selfconfidence, присъщо на хлапето, което е обуло първите си панталонки. Тук би трябвало да обясня защо панталонки, но това е за другия блог. Свобода от Депресията носи обратното - нисък или в последните 7 месеца по-скоро не нисък, а проблемен/проблематизиращ себе си и околосебесието си selfconfidence.

Значи ключът кой запис за къде е selfconfidence-а. Не мога да намеря адекватния български термин - доверие в себе си, самоуважение - нещо такова го превеждат профитатата.

Няма коментари: