четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Шумът на столичните скандали, раздухван от казионните медии, помага за потулването на грандиозната варненска далавера


По казионните медии и сутрешни блокове текат поредните скандали, които няма да доведат никакъв резултат, обаче успешно замазват грандиозния варненски скандал с човека на ДПС Иван Славков, който е брутално истински скандал в сравнение с кулоарно-интригантската сага с Ахмед Емин.

Хванат бе в крачка човекът на ДПС във Варненската община, по съвместителство май и нещо като началник, пардон - за да си спестя евентуални дела срещу мен, да го кажа инак - нещо като да има отношение към висшия мениджмънт на бизнеса с дрога и жени в морската столица. И покрай него уж бяха на път да изгърмят висшите му покровители от варненската БОП, ама нещо се закроти топката...

Което е не безобразие, а продължаващо престъпление - защото дори наличните към момента данни дават основание както Иван Славков да бъде изправен незабавно пред съд, така и да бъдат започнати следствени действия срещу неговите хора от варненския БОП. Единственото ми обяснение е, че във варненското следствие и прокуратура се ослушват за сигнали от Центъра, в смисъл "похарчихме ли го Славков или да", но проблемът им е, че въпросният Център (а именно ръководните хора в БСП и Доган) е затрупан от подобни "спешни" питания, абе на компютърен жаргон управлението на държавата е обект на успешна DoS атака (Denial-of-service attack) и е блокирало.

Такова тълкуване звучи оптимистично от варненски ракурс, защото според него рано или късно бардакът в местното МВР ще бъде разчистен. Песимистичният поглед обаче е, че нищо принципно няма да се промени, защото тези във върха (СФ) не смеят да "дадат на вълците" толкова доверен човек на ДПС като закопчания Славков, тъй като ефектът върху ДПС ще е трудно контролируем. А за коалицията в последната й година въпросът за контролируемостта е ключов. Поради което вероятно Славков ще се отърве с лека уплаха - както гласеше незабравимият израз на Илф и Петров, даже по-малка като месеци в следствения арест в сравнение с Маргините.

То справедливост трябва, ъм? Що Маргините, дето ги ползваха за пешкирче пред Европа, да купонясват свободни, а момчето на "наш Аамет" да търка наровете?

1 коментар:

Nekonventsionalen каза...

Да така е ,тези мутри ...Абе имат си медии,плащат си и така...