петък, 12 януари 2007 г.

Кабинетът посегна на жълтите стотинки на инвалидите


Емишлия МаслароваОт блога на Кольо Камов разбрах за поредната гадост - правителството орязва мизерните интеграционни добавки на хората с увреждания. Тихомълком гадовете са приели поправки в Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания, според които добавки за транспорт и за телекомуникационни услуги не могат да се полагат, ако такива се получават на друго основание.

Иде реч за преференциалните карти за транспорт, които някои общини дават на инвалидите, и за преференциите от БТК и от мобилните оператори. Така на практика голямата част от инвалидите няма да получават добавки от държавата, тъй като те са по-малки от общинските и от тези на телекомуникационните оператори и хората ще предпочетат вторите. Щото баси добавките са държавните - 8,25 лв за транспорт и 8,25 лв за телефон. Годишно, да не сте помислили, че е месечно? С 8,25 можеш да си купиш 11 билета, а с другите 8,25 не можеш да платиш абонамента за стационарен телефон, камо ли изговорените импулси, за мобилен не говорим.

Но и тези жълти стотинки им се досвидяха на господа управниците. А кучката Масларова надълго и нашироко се хвали по медиите, когато се отпусне за нещо що-годе социално, но когато прави поредната си гадост, я прави тихомълком и мълчи като задник. Същата Масларова, която носи фешън дамски чанти за по няколкостотин лева.

П.П. Не ме е срам, че говоря невъзпитано за тези, които ни управляват. Това е най-малкото, което заслужават. То всъщност като прочетох блога на Кольо Камов, такава каруцарска теглих на Масларова и компания, че и хамалите на площад "Македония" щяха да се изчервят. И изобщо не ме е срам, тях трябва да ги е срам. Но тези хора срам нямат :(

6 коментара:

Анонимен каза...

и дават ли някъде обяснение що така?!?

Анонимен каза...

точно днес си говорихме с майка ми, че ще я отрежат с близо 20 лв.. остава и винетката да спрат да дават, направо да премахнат всичко. това си е подигравка.

Unknown каза...

@lyd
Масларова бърбори някакви глупости, че не можело от две места да получаваш пари за едно и също нещо. На 8-те лева тя вика "пари". С нейния баровски начин на живот, ако я оставя един ден да живее на тези пари, ще опищи орталъка. А повечето инвалиди живеят с по 2-3 лева на ден, ако не и с по-малко.

@necrony
Що изобщо се занимават да дават нещо на инвалидите, викам да ги отстрелват направо, за да не товарят бюджета.


@necrony

Yana каза...

Отпадна органичението, ако ползваш безплатните минути на БТК или някакъв друг договор с частна компания. Добавка няма да има обаче, ако ползваш безплатната карта за транспорт от общината (в София тя струва 5 лв, та хич не е безплатна).

Вени, това не са промени в ЗИХУ. Това излезе наяве с правилника за прилагане на ЗИХУ, с любезното съдействие на МС. ЗИХУ бе променен през ноември. Ако ти се чете за лъжите на Масларова, Мръцков и Адемов в този случай, ще ти пратя собствния си "революционен" материал по въпроса. Изобличих далаверата, ама нали съм никой, който не публикува в ежедневник, останах незабелязана.

Unknown каза...

Пращай - veny_g[at]abv.bg

Yana каза...

Пратих!