вторник, 30 януари 2007 г.

Дарина - 3


ДаринаЗа трансплантацията на костен мозък на Дарина са събрани дарения по банкова сметка и чрез SMS на равностойност около 255 000 евро.

Дари е в детското онкологично отделение на варненската болница "Св.Марина" и е изкарала трети курс химиотерапия. Миелограмата(проби от предтазовата област) и пункцията (проби на стволови клетки от гръбначния стълб) са показали отлични резултати. Според наблюдаващите лекари това потвърждава ремисията. За сега раковите образования са овладяни. Започнала е да се храни повечко.

Ако се съберат необходимите 300 000 евро, трансплантацията вероятно ще бъде извършена в Германия. В здравното министерство вече са подадени документите, необходими за издаването на разрешение за лечение в чужбина. Още малко трябва, мои приятели и мои читатели, пуснете SMS, ако не можете да си позволите банков превод.

* Банкова сметка:

Darina Rosenova Pencheva
PROCREDIT BANK (Central Branch)
CITY OF VARNA
3 GENERAL KOLEV STREET
TEL. +359 52 687 878
BIC: PRCBBGSF
BGN: BG83 PRCB 9230 2013 9512 15
EUR: BG06 PRCB 9230 2413 9512 10

* Абонатите и на трите мобилни оператора могат да изпратят празeн SMS на кратък номер 1365 и по този начин даряват 1 лв (М-тел, Вивател) или 1,50 лв (Глобул) за лечението на Дарина.

* Посолството на България във Вашингтон също с включи в кампанията и реши да улесни даренията от българи в САЩ като събере накуп цялата сума и я преведе в българската банка с минимални такси и удръжки. Желаещите да
помогнат, могат да пратят money order или certified check, като на реда Pay to the Order Оf трябва да е написано Embassy of Bulgaria, Washington, а на реда for - Darina Pencheva. Адресът на посолството е:

Embassy of the Republic of Bulgaria,
Washington, D.C.
1621 22nd Street, NW,
Washington D.C. 20008

4 коментара:

Анонимен каза...

Дано да се оправи детето.

Анонимен каза...

deistvitelno li nesto koeto spasiava zivot struva tolkov amngo cash!!!!???????????????????????

Анонимен каза...

kade li otivat tesi 3000000?? za oste prouchvania? ami tova ne e prichina da ostaviat deteteo da chaka. niama logika v choveshkia mir.

Unknown каза...

Парите ще бъдат преведени от банката на болницата, където ще се извърши трансплантацията, като ще бъде преведена точно необходимата сума. Останалите ще бъдат използвани за разходите по заминаването и престоя в Израел или Германия (зависи къде ще се я трансплантират).

Детето чака за да се съберат - дай Боже - необходимитпе пари, а междувременно се чака и разрешение за лечение в чужбина от здравното министерство.

Да, струва толкова много, но в европейските държави не се скъпят да осигуряват това леченее на болните дечица.