събота, 4 декември 2010 г.

Румен Петков и марихуанатаНаучавам се от Afera.bg, че висшият социалист - той днес не е друг (ако и преди време да е бил вътрешен министър, изхвърлен от премиера си) Румен Петков питал:

Аз задавам въпрос - този човек [американският посланик Уорлик - б.а.] вземал ли е наркотици някога. Аз задавам въпрос – на българското Черноморие в “особена компания” развил ли е теорията, че трябва да се легализират меките дроги.

Ученикът на Луканов е пропуснал да усвои една от най-важните му способности - да се ориентира като риба цаца сред големите хищни рибоци. Конкретно за проявената тъпота:

1. В битността си още на кандидат-президент Клинтън каза, че е пушил марихуана.

2. В над 15 щата на САЩ е разрешена употребата на марихуана за медицински цели - както с рецепта от лекар, така и чрез лично отглеждане.

3. В щата Калифорния току-що (2 ноември) имаше референдум за обща легализация на марихуаната, който, за съжаление, бе загубен с 53% срещу 47%. Демографията сочи, че след 5 години загубилите ще спечелят.

В движението за легализация на марихуаната официално са ангажирани или изявили съпричастност хора като левия Джордж Сорос и десния Милтън Фридмън. Мненията им накратко:

Milton Friedman: Legalize It!

Why I Support Legal Marijuana By GEORGE SOROS

И ако оня, дето официално му забраниха да пикае в американските фонтани, смята, че уязвява - Боже, тоя тъпак смята, че компрометира - някого, че е е изказал позицията си за меката дрога - ооо ;-)

От контекста, който изнесох, става ясно не само, че квазиобвиненията на Румен Петков са нелепи. Той е нелеп. Бивш вътрешен министър не е тотално в час с проблема с тревата. Ако пък го изпитаме за някои европейски държави, невежеството му може да влезе в наръчниците за предразсъдъците, които като европейци трябва да спомагаме да намаляват. Ако ползвах езика на пикаещия във фонтани, щях да кажа, че "ше се борим до пълното им изчезване".

Кво ми е - смешно или гадно?

Тъпо ми е. Когато бях на 30, имах възможност да остана Там. Избрах да се върна, защото вярвах във всичко, което олицетворяваха СДС и огромните сини митинги. Нали е ясно защо сега ми е тъпо?

2 коментара:

Апостол Апостолов каза...

Крайно време е НИЕ да легализираме марихуаната и по този начин да елиминираме конкуренцията на Турция и Гърция като туристичесли дестинации.

Ама от милиционери такива ходове не магат да се очакват.

служба по трудова медицина каза...

не мисля, че ще е добре да се легализира...