петък, 1 октомври 2010 г.

Темата от "L World" - клипа от трети сезон


Височайшето умопомешателство с ромите/циганите (ей, богу, на мен ми е все тая как ги наричаме, защото знам, че на тях им е все тая), независимо, че е предвождано от Саркози (неотдавна откъснат с две гърди от неотразимото ни вице Цветан Цветанов) ме потриса. Иска ми се да кажа "днес аз съм ромка". Не го казвам, защото тъпите медиатори на тъпия Буш преекспонираха фразата "Днес всички сме американци". Идеше реч за 11 септември 2001 г., ако не сте забравили. Вероятно сте.

Което заслужава специален размисълл Щом толкова лесно се забравя безпрецедентна агресия срещу символичната столица на единствената световна суперсила, отнела живога на над 3000 души - колко лесно се забравя всекидневната, ненатрапчива, сякаш разбираема репресия към някакви маргинали, дето дори не са и етнос, камо ли нация, да не говорим за държава :-(

Най-адекватно усещането ми носи клипа от темата на "L World". Защото ЛГБТ общностите също са били маргинални.

Днес - съвсем не. Несравними са с ромите/циганите. Да си гей днес е имидж, реклама, носи пачки. За изработилите си имиджа, вкл. и несъвсем основателно. А да си ром? Какво значи и носи? Гениалия китарист Джанго Райнхарт тълпата не го знае, но и колцина от познавачите знаят, че е френски циганин?

Мечтая да дойде ден, в който ще търся да си сваля от Youtube клип Gypsy World. Защо не...




[край на видеото]

Автор и изполнител: инди групата Betty

Лирика:
BETTY *


The L Word Theme Lyrics

Girls in tight dresses
Who drag with mustaches
Chicks drivin' fast
Ingenues with long lashes
Women who long, love, lust
Women who give
This is the way
It’s the way that we live

Talking, laughing, loving, breathing,
fighting, fucking, crying, drinking,
riding, winning, losing, cheating,
kissing, thinking, dreaming.

This is the way
It’s the way that we live
It’s the way that we live
And love

* BETTY е инди-рок група, което значи indipendent, сиреч необвързавщи се с голамите студиа кръвопийци, което по правило от продиктувано от принципи и стойности отвъд долара. Нещо, което масовият вкус на днешния българин не разбира. И финлът - "This is the way / It’s the way that we live / It’s the way that we live/ And love":
"Това е начинът.
Тва е начинът, по който живеем.
Това е начинът, по който живеем.
И обичаме."
Мисля, че трэбва да намеря да пусна "Джалма" на Ритон, както и други. А също мисля, че повеичето от вас, мразещите ромите - не ги познавате...

Няма коментари: