вторник, 2 декември 2008 г.

"Алберт", "Димитър" или кой друг конкретен гнусняр те учи на морал всеки ден - "Виж кой говори: RE:TV"


Зарадвах се, че значително по-млади от мен колеги са се захванали с инциатива за отваряне на досиетата на всички журналисти - инциативата ВИЖ КОЙ ГОВОРИ на RE:TV, за която научих от Иван Бедров:

Виж кой говори

Аз писах вече, че трябва да се отворят досиетата на всички журналисти, но сега се зарадвах много повече - не защото смятам, че аз съм им дала идеята, а точно обратното - защото познавайки ги (задочно, не лично), видях как това възникна като тяхна вътрешна убеденост. И точно това е прекрасно.

Защото Иван Бедров, както и издателите на "Капитал" (които са и собственици на RE:TV) са хора, които са се формирали като зрели личности след социализма и фактът, че те възприемат като нещо изключително важно за общественото здраве разкриването на истината за зависимостите на бг журналистите от бившата Държавна сигурност е знак, че не всичко в това наше нещастно общество е загубено. Щом има млади хора, които осъзнават продължаващата и днес обществена токсичност на ДС, макар че не са го преживели лично, значи..., значи има надежда :-)

Може да подкрепите каузата и във Facebook. Автор на постера е Момчил Дуканов.

7 коментара:

Unknown каза...

Вени, не че и аз не се прехласвам по изданията на Икономедиа и по Ре:тв, но в тазседмичния брой на "Капитал" има две статии, които поне мен бързо-бързо ме върнаха на земята.

http://www.capital.bg/show.php?storyid=590809

http://www.capital.bg/show.php?storyid=582969

Всъщност, толкова по-добре. Не бива да забравяме, че не можем да се доверим на 100% на никого и че винаги мнението ни за събитията около нас трябва да се пречупва през поне 3 гледни точки.

Unknown каза...

Всъщност забравих най-важното да напиша - какво не им е наред на тия "дописки".

Според мен това са чиста проба ПР (платени) публикации, за които Киро Добрев сигурно се е бръкнал доста дълбоко (тъй като той е автор и "началник" и на "соцмрежата")

Радан Кънев каза...

Все повече се убеждавам, че разкриването (и оценяването!) на истината за дейността и ролята на ДС ще бъде осъществено под натиска на хора от моето поколение.

Не знам защо е така (не защото е "мое" разбира се, пък и аз нямам никакъв принос), но важното е да стане.

Всъщност родените през 70-те години сме формирани като личности именно "помежду" - всъщност ние сме връстници, братчета и сестричета на съвременната мафия, хехех

Unknown каза...

@ Радане

Във вашето поколение ми е надеждата. Имате сила и свобода.

@ Господин И

Благодаря ти за линка. Не бях дабелязала тези статии, но ще напиша нещо отделно и специално за Доблреви - син и баща. Няма да е добро, но ще е истина. Малкият продължава порочната безпринцзипна политика на баща си - окей, що да не разкажа нещо за нея?

Според меун една нормална социалистическа партия не може да има нищо общо с тайните далавери и завери тип "Добрев" - независимо син или баща. Това не е европейска социалистическа партия - това са авери-агенти на тъмни руски интереси. "Авер" е нащо като "аркадъшлар" - абе "приятелче". "Агент" си е "агент". Николай Добрев се лескаеше от мисълта, че е аркадъшлар на руснаците, докатож не го поставиха на мястото му. И сдаде. Както премиерски мандат, такта и доверието на собествената си партия, така и собствената си чест. Плю си на физиономията заради "братушките".

Него го няма, но аверът му в далаверата може да каже - Жжоро Първанов да каже: "защо приеха мандата да правят кабинет на 26 декември 1996 г. и не казаха, че това не е възможно? или да кажат с кого се срещнаха междувременно, който им каза, че не е възможно?"

Не е американската посланичка, тя до последно лобираше руски вицепремиер бе дошъл междувремевнно да издиктува смяната на българската власт.

Unknown каза...

Вени, с много голям интерес ще прочета статията ти за "династията" Добреви (която ще продължи да се развива, скрепена от династическия брак с фамилията Първанови - големият син на президента и дъщерята на Киро Добрев).

НО, моят коментар беше за отношението на в-к "Капитал", който иначе се води за независима медия, която винаги публикува обективни коментари, а не платени публикации...

Или поне да ги обозначаваха платените публикации като такива!

Анонимен каза...

И все пак- прекалено дълго тези милиционери тровеха съзнанието и околната среда на българите. Много бяха тези 19 години и милиционерите успяха да направят големи бели през това време.

Nekonventsionalen каза...

Вируса на милиционерщината е отровил ЦЯЛАТА НИ АДМИНИСТРАЦИЯ,няма незасегната сфера и вчастния сектор.