вторник, 15 юли 2008 г.

R.I.P. полк.Валентин Александров


Днес се сбогувахме с прекрасния човек Вальо Александров - европеец по дух, демократ по убеждения, и то мно-о-ого преди днешни човечета да се бият в гърди, че са европейци и демократи. Днес всеки може да се бие (в гърдите). Вальо бе такъв, по време, когато само за мирис на осмислено съзнание за Европа и за демокрация биеха. И не само през пръстите. "Осмислено" казвам защо? Защото е важно - важно да се оцени стойността на Вальо (което, мисля, по политико-партийни причини няма да бъде сторено). Той бе най-добрият български военен министър от 1989 г. насам, сиреч най-добрият в историята на днешна (в края на 20-ти век) демократична България.

8 коментара:

Анонимен каза...

Невена Гюрова, за каква демокрация говорите, при положение че сте червена от главата до петите.

Скоро разбрах, че сте била един от съветниците на Виденов и сте виновна за кризата 96/97 г.

Справка:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-06-16&article=236464

Мисля, че дължите обяснение на хората!

Анонимен каза...

Може би е просто съвпадение на имената.
Пишещата този блог надявам се няма нищо общо с това.


http://kliuki.net/view-article.php?t=8852

Анонимен каза...

Е ако е така се извинявам, но е малко вероятно да е съвпадение.

Unknown каза...

@стефанов

Сънветник в Министерския съвет - да. Щатната таблица за висококвалифэицираните специалисти е такава - няма длъжности "експерт", "специалист" и подобни. И сега е така, и при Костов беше така - въпрос на щат - наименовманията имам предвид. Щото аз съм съветвала Виденов, толкова колкото Коко Каменаров, който му бе говорител. Или Стояна, която бе шеф на пресцентгъра му в намчалото. И двамата по ранг се водеха съветници, като мен. Нимйя мислиш,че те са имали каквато и да е власт?!

И щом толкова "знаеш"1, Биш ли посочил конкретно н какво съм ощетгила държавата, както през 1996-97, така и когато и да е? Ама посочвай смело - и мен, и мои роднини. Давай, ве, храбрецо, или си юнак само на думи?

На хората дълшжиш обяснение ти - за лъжите си, които написа тук.

@анонишмен

Не е съвпадение, за мен говори.

Анонимен каза...

Достатъчен е фактът, че си била в управлението тогава! Защо не си сигнализирала/проговорила за престъпленията и безумствата, които се направиха тогава? Седяла си и мълчала с наведена глава, за да не ти изстине местенцето нали? Като типичен български чиновник/страхливец.

Или пък си лапкала заедно с другите, а? Докато ни пребиваха пред парламента, сигурно си пяла песни с Клара Маринова вътре? Гнус ме е от хора като теб.

Анонимен каза...

@Вени, защо изобщо му отговаряш на този трол?
Добре си дошла отново!

Unknown каза...

@ стефанов

Преди да плюеш, потърси малко инфо.

Казваш "Защо не си сигнализирала/проговорила за престъпленията и безумствата, които се направиха тогава?"

Ами точно това съм направила. През декември 1995 г. като съветник в Министерския съвет дадох интервю пред "Свободна Европа", в което обвиних Луканов, че продава българските национални интереси на руснаците и че е създател на бухалките. Днес "това го знае всяко дете", но тогава Луканов беше жив и всемогъщ и разните днешни герои-демократи от типа на Коритаров си налягаха парцалките пред него. Разбира се, платих си за дързостта не само с оставката си, но и с доста по-сериозни последствия, но именно затова мога днес да кажа, че съвестта ми е съвършено чиста.

@ cybercrackerbg

Привет :-)

Анонимен каза...

Отплеснахте се! Стига вече с тая политика, бе! Стига с тоя комунизъм! И двете неща са сътворени извън България, а политиката на България продължава и днес да се прави извън България.

Както и да го умувате, нито вие, нито бате Сергей можете да промените каквото и да било.

За Валентин Александров... Жалко за него! Познавах го, беше свестен човек. Добър литератор и добър военен министър. Лека му пръст!