четвъртък, 1 ноември 2007 г.

Ако живееш в столичния район "Оборище"


На 4 октомври, неделя в осем столични района ще се проведе балотаж за районни кметове. Сред тях е и районът, в който живея - "Оборище". Конкуренти са досегашната кметица Пенка Арменкова, която се кандатира за втори мандат от Алианс "За София", и арх.Людмил Леонидов, кандидат на ГЕРБ. Веднъж вече съм писала в този блог за г-жа Арменкова и сега ще припомня защо.

Преди година и половина Христо Друмев, милионер и шеф на НДК почти си беше подредил играта тайно да приватизира общинско имущество с цел да построи кръчма ВЪТРЕ в Докторската градинка. Имаше изкарани архитектурни проекти, новото строителство беше маскирано като реконструкция, бяха обявявани и печели измислени конкурси - цялата история. Тя нямаше да завърши с успешен край и сигурно сега в градинката щеше са се извисява кокетно заведение, ако не беше кметицата на район "Оборище" Пенка Арменкова, която в отговор на моят сигнал не ми беше предоставила всичката налична информация по случая. Тя самата нямаше правомощия да го спре, всичко беше в ръцете на Столична община и също за чест на нейните чиновници далаверата беше спряна. Когато се обърнах към кметицата, не я познавах и, честно казано, не очаквах реакция от нея. След този случай започнах да се интересувам от работата й като кмет и се убедих, че хората в "Оборище" сме случили на читав човек и управленец --> отчета за мандата 2003-2007

Съвсем други неща обаче научих за конкурента й - арх.Людмил Леонидов. Той беше обявен като ченге от Комисията по досиетата, цитат от Решение № 18/ 25.10.2007 г.:
Три имена - Людмил Леонид Йорданов
Дата на раждане - 17.10.1948 г.
Място на раждане - Гр. София
Вербувал го служител - Огнян Димитров на 11.01.1978 г.
Ръководил го служител - Огнян Димитров
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството - Отдел ”Задгранични паспорти”
Качеството, в което е осъществявано - Агент
Този специално трудно би могъл да излъже, че е работил за националната сигурност, че е разузнавал, контраразузнавал и прочие патриотичности подобно на десетките оправдаващи се албертовци. В отдел "Задгранични паспорти" нямаше нищо партиотично и разузнавателно, те се занимаваха с това да слухтят и дебнат кой е неблагонадежден и не бива да му се позволява да излиза зад граница, а също така кой от получилите възможно9т да излязат се държи "патриотично" навън и кой се среща с "неправилни" хора и говори "неправилни" приказки. Чак ме е гнус като си спомня - един път ме пуснаха да пътувам в соцдържава и на връщане трябваше да пиша за хората, с които пътувах, теглих им майна и след това повече не ме пуснаха да изляза навън :-(

Но при арх.Леонидов има и нещо още по-лошо от това, че с доносите си е съсипвал човешки съдби - сегашните му бизнесинтереси в областта на строителството. В кампанията си той скромно се представяше като скромен консултант, но в епохата на гугъл информацията не се губи. Той е управител на "Вектор Мениджмънт България", чийто бизнес по нейни собствени думи е "в областта на управлението и развитието на проекти, свързани с изграждането на молове, хотели, бизнес и жилищни сгради." Последният проект на фирмата е суперлуксозният 12-етажен хотел “София тауър”, който ще се строи ВЪРХУ кортовете на хотел "Кемпински Зографски" в Лозенец. Още едно бетонно чудовище в нещастния квартал, който лакомията на строителната мафия за по-малко от десетилетие превърна от цветна градина на София в бетонно гето.

Арх. Леонидов не е само непосредствен играч, но и "идеолог" на строителната олигархия - той е автор на разработката за градския център в новия устройствен план на София, според който се предвижда височина на застрояване 30 метра (равни на 10 етажа). В частност според плана ще бъде затрит старинният вид на "Пиротска" и другите улици между "Стамболийски" и "Екзарх Йосиф", заедно със стария квартал ще си отидат румънската църква, Македонския дом, еврейския квартал, мюфтийството, прекрасните сгради по "Мария Луиза"...

А откъде "Вектор мениджмънт" е придобила първоначалния си капитал, собственик ли е Леонидов, защо прикрива участието си в нея? Нямам отговори, но съмненията се натрапват. В сайта на английската компания - майка няма нито дума за историята на фирмата, за управляващия екип, абе нищо от информацията, която почтените западни компании пишат на сайта си. Произходът явно е толкова западен, колкото аз съм извънземно ;-)

Както и да е, най-важното за мен като жител на район "Оборище" е, че нямам нужда от небостъргачи, хотели и молове. Ако живееш в района, помисли ти какво искаш и се разходи в неделя да гласуваш.

9 коментара:

Радан Кънев каза...

Малииии, аз не ги знаех тези неща...

Така и така си гласувам за Пенка, ама това ми дойде в повече за др. Леонидов

Анонимен каза...

Вени, само си пропуснала да кажеш на хората за факта, че г-н другарят арх. Леонидов е собственик на ресторант "Доброто", цъфнал в средата на парк Оборище върху зелените площи преди 5-6 години. За сведение на незапознаните с процедурите по одобряване на такова строителство искам да поясня, че разрешения и одобряване на строителни книжа са от компетентността на СОС и кмета на София, както и на гл. архитект на ДАГ при СО. Така че въпросният "почтен бизнесмен" добре си е оползотворил професията, както и миналите си заслуги и преди да бъде кмет на район "Оборище", та даси представим какво чака жителите му, ако с възторжен вот си го изберат тази неделя! Да се надяваме, че ще мислят дълго /има време дотогава/ и ще гласуват бързо - в правилната посока.

Unknown каза...

Това ми хареса:
http://news.ibox.bg/news/id_1293179548

Unknown каза...

Уау, 10Х за линка, значи правилно казвам, че е готина :-)



Безплатен Wi-Fi пусна кметицата на "Оборище"

news.bg

Безплатен безжичен Интернет в столичната "Докторска градинка" пусна кметицата на район "Оборище" Пенка Арменкова в партньорство с бизнеса.

Проектът е реализиран като публично-частно партньорство на Сдружение "Приятели на Докторската градинка" и районната администрация, оглавявана от Арменкова.

В началото на предизборната си кампания кметицата обеща изграждане на точки за безплатен безжичен Интернет в района. Първата Wi-Fi точка вече е факт, благодарение на партньорство с бизнеса, съобщава сайтът на Арменкова.

Слeдващата безжична точка вероятно ще е в парка "Оборище".

Източник: technews.bg

Анонимен каза...

Десен човек съм, но отидох за гъби миналата седмица, защото ми се повръща от циркаджилъците на така наречените "десни". Утре обаче ще се прежаля да гласувам понеже ми се струва, че тази жена е в час. Съжалявам, че не знаех досега изобщо за нея.

Ангел Грънчаров каза...

Съществува ли блогърска мафия у нас?

Анонимен каза...

За сведение - въпросният арх. Леонидов никога не е работил във Вектор Мениджмънт България ЕООД. Управител на българския клон на фирмата в момента е Росен Колев, а регионален мениджър - Питър Хигинс. Информацията в този блог е неверна и клеветническа. Авторката би следвало да проверява фактите преди да пише.

инж. Николина Бръчкова - Ръководител проект във Вектор Мениджмънт България ЕООД

Анонимен каза...

За да не се получи недоразумение - клеветата е по адрес на фирма Вектор Мениджмънт ЕООД. За арх. Леонидов не знам нищо.

инж. Николина Бръчкова
Ръководител Проекти
Вектор Мениджмънт България ЕООД

Unknown каза...

Да проверявам какво? Това, че арх.Леонидов каза на предизборни събрание, че е управител на "Вектор мениджмънт" - което бе отразено и оит други медии, - http://74.125.39.104/search?q=cache:CIV8hTjgId0J:www.novinar.net/%3Fact%3Dnews%26act1%3Ddet%26stat%3Dcenter%26mater%3DMTgyNjsxNQ%3D%3D+%22%D0%92%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%B6%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D1%82%22+%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2&hl=en&ct=clnk&cd=2

Не съм следствие или прокуратура, нито пък мисля, че следствието и прокуратурата имат рнабота с мен. Също така мисля, че обвързаността на Леонидов с определени фирми е очевидна.