събота, 11 октомври 2008 г.

Заешка бруталност


Заешката образност в безпрецедентния скандал с ДАНС по повод разработката "Галерия" бе вкарана от самата Таня Дончева *, но след това охотно подхваната от противниците й в БСП и свързаните с БСП олигархично-мафиотско-престъпни кланове. Имам предвид делото "Галерия", но не само.

Защото проблемът само на пръв поглед е литерното дело "Галерия" в ДАНС. По същество той е неофициалната операция на бивши и настоящи ченгета от ДС, олигарси, водещи политици от БСП и ГЕРБ. Атанас Атанасов от ДСБ не го слагам в отбора галеристи - не само щото го включиха на втория етап от операцията (а именно сериала "Ръгай чушки в боба"), а защото авторите и режисьорите на цирка се отнасят към него като към..., как да обясня..., абе нецензурно се отнасят.

По-късно ще пиша по-конкретно с имена, факти и дати за операция "Галерия" и автора й - моят стар "приятел" Румен Петков. Сега ми е интересна заешката метафорика, защото кореспондира както с личните ми сантименти към зайците [--> "Хълмът Уотършип"], така и с обективните научни факти, а именно, че е мит заешката неагресивност. Зайците могат да са, и често са, свирепи и кръвожадни.

Но да се върна на нашите зайци. Първо Таня Дончева сама се уподоби на такъв с идеята как тя, доброто зайче, е жертва на лошите вълци. Разшифровам за незапознатите с бесепарските и ченгенарски интриги - с вица за зайчето Таня Дончева съобщи нещо важно на тия, дето се опитаха:

- хем да я правят форлойфер [първият скиор, който се пуска по пистата преди състезание, за да я провери и проработи]

- хем да я пуснат по пързалката [жаргонен вариант: да я качат на шейната - тъпанар наивник, на когото се пробутва инфо да раздуха изгоден за пробутващите инфото скандал, и когото после същите го издухват заради скандала]

Та Таня Дончева им съобщи , че знае как я смятат за Зайо-Байо и нема да мине. Кумчовълчовците разбраха съобщението и решиха да променят целите на артилерийската подготовка. Идеологът на заешката война Румен П. лично влезе в ролята на мерач и пренастрои мерника - за стрелба срещу Станишев. Първият залп бе произведен чрез генерал Бор, пардон Тошев. Подопечният на Тошев вестник "Труп" написа на първа страница, че Р.Петков ще иска оставката на Станишев. "Труп" знаел това от много истински източник и се обадил да пита Румен П. верно ли, ама не могъл да го намери, но "Труп", бидейки загрижен за здравето на властта и Станишев, съобщавал този слух, щото да им помогне. Верно, че на 15-та страница на същия "Труп" същият ненамираем Румен изригва змии и гущери по адрес на Брендо, който го топи за неясни (засега, само засега неясни, приятелю Румене - б.м.) мръсни игри - ама пука му на великия медиен могул Тошко Т. **, че прави читателите на идиоти. Както сам е казвал "идиотите квото им напишем, това ще мислят".

Този фарс на топновина от първа "Труп"-ска страница бе еднозначно разчетен от всеки можещ да мисли - Румен П. направи глупостта да шантажира директно, брутално и публично Станишев. Той задейства експресно генерал Бор-Тошев, защото разбра, че Станишев се кани да отвърти главата на любимата му цветарка *** Драшков, и реши, че ако го заплаши публично, чрез най-тиражния (ужкимски, де, фактически "Труп" отдавна загуби войната за тираж) вестник, заекът Станишев може да се сопре и да остави Драшков.

С две думи и брутално: Чрез ДС агента си Тошко Т. Румен П. директно заплаши заека Станишев, че ако пипне Драшков, ще инспирира вътрешен бунт в ДАНС срещу Сертов, разбирай срещу самия Станишев. Непознаващият граница на егото си и амбициите си Румен П. няма друг избор освен игра ва банк. Твърде много ресурс вложи досега, за да гледа, бездействайки, как някакво второеешелонно зайче-фигурантче го изхвърля изобщо от шахматната дъска.

Воден от този мотив, в последните два-три месеца, интригантствайки мащабно, управлявайки медии, спецслужби и държавни институции - Румен П., като сущи Наполеон, вършещ хиляди дела едновременно - сглоби и стартира няколкоходова комбинация "Галерия" със следните цели:

- завземане на стабилни позиции в ДАНС чрез обезглавяване на "американците" и станишевите хора в службата
- ограничаване на възможностите за самостоятелни действия на Станишев - в държавата и в партията
- запазване на ключовата длъжност "шеф на предизборния щаб в БСП"

Средствата, с които се реализираше операцията:

- натиск и шантаж с компромати срещу лоялните на Главния заек шефове
- провокиране на хората на Главния заек в ДАНС към незаконни действия спрямо медиите
- провокиране на недоверие у партньорските служби, на първи план - американската DEA, към Петко Сертов и лично към Главния заек, чрез умишшлено изтичане на чувствителна за партньорите ни информация (това е същността на случката, която жалките ни казионни медии наричат "изтичане на клисифицирана информация към "Опасните", а са жалки, щото не направих и грам профеусионално усилие да разберат за какво иде реч - защото идеше реч не за трипера на Първанов, а за DEA - и още малко подсказка за невежи журналя: въпреки името си DEA се занимава не само с трафик на наркотици, а и с трафика на оръжие /и с други работи се занимава, ама дотук с ограмотяватнето/)

Само че междувременно второешелонният заек Станишев (супергрешка на противниците му - пропуснаха да забележат как кроткото, уж случайно и временно, второешелонно зайче си изработи позицията на Главен заек) успя не само да се ориентира в шибаната комбинация, която му бяха подредили, а в отговор изработи и реализира брилянтен план, изтребващ съвместно вълците и колабориращите с тях зайци --> вж. как вият на умрело не само Румен П., а още Атанас Ат., Бойко Б., Ахмед Д. и прочие стари хищници. Ако съм Станишев - и аз щях направя същото - за какво са ми хора, които конспирират (на американския юридически език, на български има кореспондиращи състави в НК, но сега ме мързи да търся) с враговете ми.

Но в случая симпатиите ми към Главния заек Станишев са породени не поради това, че се спречка и (надявам се) отхапа главата на "приятеля" ми Румен, а поради една фундаментална причина - Главният заек Станишев досега е давал само ясни, категорични и подкрепени с факти доказателства, че прави всичко, което може, тъй щото България да следва евроатлантическия си избор. Защо този избор на Главния Заек в днешния и в дългосрочния геополитически контекст отговаря на националните ни интереси - си заслужава отделен анализ.

За кръвожадността на Румен днес пишат всички основни вестници, позоваващи се източници от БСП, общият смисъл на твърденията е "когато Румен смята, че е опрян до стената, става непредстазуем и е способен на всичко". Аз ли не знам на какво е способен най-добрият ученик на Луканов?... Ох, как знам... Но и за това обещах вече отделно да пиша.

На тоя фон заешката метафора изглежда на пръв план по един начин - горката Таня Дончева, изядоха я вълците; но ако отворим следващата матрьошка на смисъла, ще видим, че никой вълк няма допуск до зайците (в смисъл - службите не са му разрешили да ги яде), а те междувременно са захванали кървава вътрешнозаешка битка, виж картинка от боевете:

"Заешка Бруталност" - базиран на фима "Хълмът Уотършип":

[видео]

[край на видеото]


-------------------------------
* 03 октомври 2008 | 22:08 | БНТ, „Панорама”

Водещ:
Добре, завършваме с това да прекратим ченгесарницата, така ли?

Татяна Дончева:
По този повод мога да ви кажа един виц. Като ме питахте за минното поле и за моите отношения с ченгесарницата. Отношението на служители на ДАНС по повод този скандал ми напомни за един виц, който бих искала да кажа на нашите зрители в заключение. Глутница вълци обикаляла гладна посред зима в гората и видяла един заек. Хукнали след него, хванали заека, но заекът им казал – „Не ме изяждайте, защото аз съм малък, вие сте много и сте гладни, но мога да ви заведа до кошара с овце.” Най-старият вълк казал – „Добре, води ни!” Водил ги заекът, но тях омръзнали да вървят и го изяли. Малко по-късно намерили и кошарата, изяли овцете и легнали на снега доволно. Тогава един вълк казал – „Не е ли добре да направим на този заек паметник?” Глутницата се съгласила. „А какво да напишем на паметника?” Един вълк казал – „Да напишем – тук почива най приятел.” Глутницата казала „Е, да де, как да го напишем? Ние го изядохме.” Тогава друг предложил да напишем „Тук почива наш враг.” „Е, как да напишем наш враг, той ни доведе до
кошарата с овце?” Тогава най-стария казал – „Да напишем на паметника – тук почива наш съдружник и консултант.”

Водещ: Кого имате предвид, г-жо Дончева?

Татяна Дончева: Себе си, разбира се.


** името по документи на генерал Бор действително е Тошко, а не Тошо

*** "цветарка" --> от фигурата на девойката, която обикаля масите в ресторанта, предлагайки на клиентите да купят цветя. Преносното значение на длъжността "политическа цветарка", която Атанас Ат. заема, всеки грамотен читател може сам да си запълни. Все пак не е същото като "сотаджийка" ;-)
------------



Утре следва "Заешка бруталност -2" :

- Татяна Дончева- Голям перчем
- Румен Петков - генерал Ранилист
- Как зайците на Станишев се превърнаха от банда аутсайдери в строители на новата заещина

4 коментара:

Анонимен каза...

Точно в десетката. И аз бях писал като коментар накъде, че РП мъти водата и е в дъното на случващото се последните месеци.

Човек може да си направи доста изводи и от сагата Първан Дангов, РП , разни Галеви и т.н.

Иначе то се знае, че РП е баш мафиоза в държавата и е крайно време някой да му "отреже" главата. В преносния смисъл разбира се. Не, че ще скърбя, ако се случи и наистина :)

А главния заек е станал много нагъл напоследък . Избирателя обикновено не прощава подобна наглост.

Unknown каза...

Главният заек не е цвете за мирисане и ще го отнесе на изборите. Но сега въпросът е в това, че сравнен с Румен П., той е нормален. В Смисъл, че Главният заек е европейски тип политически опонент, докато Румен П. и компания са не само руска пета колона, но и отявлени посткомунистически бандити и мафиоти.-

Анонимен каза...

Ето и едно друго зайче :)
http://www.youtube.com/watch?v=cCI18qAoKq4

Ангел Грънчаров каза...

И тричасовото клечене на "Главния заек", сиреч на херсонския плъх, пред кабинета на таварищ Путин в Сочи също ли е с оглед на верността му към... "евроатлантическата ориентация на страната"?! Какъв себеотрицателен и героичен плъх сме имали, леле?! И Жан ли беше такъв? Неам думи вече... от тая гледна точка Костов нема как да не е... "най-верен" на Москва? А Гоце и той ли е "евроатлантически ориентиран"? Нали уж беше антинатовец? Как стават тия работи? Умееш превъзходни каши да забъркваш обаче, спор тук нема!