понеделник, 6 октомври 2008 г.

Страната на Станишев - страна на старци бездомници и изнасилвани деца


Коригирам си медийния негатиевизъм - в смисъл, че цитирам нормални журналисти от нормални медии:

"В задния двор на президента пенсионерка живее в кашон
03 октомври 2008, 11:10
Снимка: Поли Боянова
Снимка: Поли Боянова

На пъпа на София, баш в задния двор на президентството, живее възрастна жена. Къщичката й е от чисто нови кашони, подменени след последния проливен дъжд.
Женицата е тук вече 4 години. Не проси, не досажда на никого, вече се е отказала да търси правата си. Не чака помощ от държавата, която впрочем е помогнала с бездействието си на измамници бездомната да загуби имотите си в центъра на София.

Откакто обаче има кашонената си колибка, беловласата старица брани дома си с гьостерица от всеки дръзнал да надникне в покоите й. "

агенция Блиц, издател на "жълтите" вестници "Шоу" и "Над 55"


"Мургавият Даниел, който изхвърча след боя с Даниел от Къщата на Биг брадър 4, се оказа човек с драматична съдба. Притиснат от Венета Райкова в "Малката сестра", той разкри зловеща тайна от миналото си. Като дете момчето е било системно малтретирано и изнасилвано в дом за сираци. Извращенията започнали, когато Даниел бил едва 8-годишен. Насилникът бил по-голям - на 15 години. Освен че го обладавал, онзи го и биел.

Докато Венета упорито вадеше самопризнанията му, Даниел не издържа и се разрида. Той свали микрофона си и напусна студиото, за да поплаче насаме. Райкова се направи на разстроена и смутена,но тя предварително е била наясно с историята и умишлено провокирала участника да сподели в ефир ужаса, който го преследва от детството му.

"Радвам се, че домът за сираци, в който бях изгоря", каза просълзеният Даниел. Той заяви, че няма вина, че е роден в затвора, и въпреки трудното си детство е простил на майка си всичко, което му е причинила."

"Жълтият" сайт Klukite.info


Баси и жалката държава си направихме :-(

Държава, в която за убийствената действителност, в която са принудени да живеят милиони наши сънародници, пишат само издания, клеймени като жълти. Не знам от кое повече да ме е срам - от Станишев, от БСП, от така наречените сериозни медии... Или от нас си. Май е последното.

5 коментара:

Анонимен каза...

Само нашата държава ли е такава? Вие имахте ли представа 90-та година каква държава и какъв живот чакат "милиони наши сънародници"?
Станишев и БСП ли я направиха тая държава?
Въпроси, въпроси... Ако си нямаш работа търси им отговорите, които си знаеш, между другото.

Анонимен каза...

Забележете в Белгия при 3000 ЕВРО средна заплата се хвърлят да стачкуват всички, защото им ставало скъпо и намалявала покупателната способност! Ние тук какво трябва да направим?

Неконвенциален каза...

Тази Госпожа съм я виждал в същия район-няколко пъти и местят нещата ,но все около "Съборна"-знам,че имала син алкойолик,който продал имота й или бил измамен при продажбата

Unknown каза...

@ графът

Аз не я направих. Мисля, че и ти също не си я направил. А за отговорността на БСП - погледни от 10 ноември 1989 досега колко години е било тяхно парламентарното мнозинство (щото то показва кой управлява държавата, респективно е отговорен за свинщината й). Подсказвам - само 8 месеца при кабинета на Филип Димитров и 4 години при кабинета Костов, бившите комунисти не диктуваха правилата. За общо 19 години преход мисля, че 14 години реална власт на комунистите са някакво основание да ги смятам за отговорни.

Анонимен каза...

Графът,

Станишев - не.
БСП - да.