сряда, 8 октомври 2008 г.

Трябва ли да чакаме и НАТО да ни ошамари?!


Сериозната ни независима, и изобщо разпрекрасна преса напоително пише за нескопосните пиар акции на властта в чужбина (ох, колко още глупости като харвардската ни чакат - нали с цел предизборна пропаганда правителството реши да празнува 9 месеца Независимостта като потроши 10 млн пари на дакъкоплатците), но дума не обелва за външнополитическите проблеми, които това негодно правителство създава. Тия дни «Financial Times Deutschland» публикува статия за нарасналата агресивност на руското разузнаване срещу НАТО, позоваваща се на информация от вътрешните служби за сигурност на алианса, като специално за нас отбелязва:
"Auch bei der Nato ist diese Sorge präsent: Inoffiziell wird häufig die Nähe Bulgariens zu Russland thematisiert. (Голяма загриженост у НАТО във връзка с активността на руските шпиони предизвиква България, тъй като тя стои доста близко до Русия.)"
Преведено от дипломатически език на нормален, това означава "не вярваме на българите, защото подозираме, че ни предават на руснаците". Ген.Атанас Атанасов вече зададе въпрос дали спецслужбите ни тихомълком не подменят евроатлантическата ни ориентация с прокремълска, но щом службата за сигурност на НАТО изпитва голяма загриженост, значи нещата в България са отишли твърде-твърде далеч в посока на Червения площад.

Разбира се, не се и съмнявам, че властта с помощта на подопечните й слугински медии ще отрича до последно за шпионажа в полза на Русия. "До последно" означава, че се надявам и от НАТО да получим звучен шамар, щото управниците ни само от това разбират.

Няма коментари: