петък, 17 ноември 2006 г.

За експертността на експертните антипирати


Мотивира ме за този постинг един коментар на Anonimous, цитирам:

"Познавам Явор Колев и мога да ти кажа, че не е жалък, нито некадърен. Не изпадай в крайности като някои други "специалисти" в областта на авторското право. Какво той е казал, какво журналистът е разбрал и какво накрая е излязло във вестника... това са все неизяснени неща."

Мислех да му отговоря като коментар, но смятам за важно да го напиша в отделна тема, защото въпросната експертност не засяга (засега?) конкретните ми интереси, а засяга чувството ми за справедливст. Да, повтарям и натъртвам дори - намирам за несправедливо да се преследват с наказателната мощ на държавата единичните пирати, сиреч юзърите, които свалят, притежават и разменят файлове, с цел удовлетворяване на алчността на големите играчи от развлекателната индустрия.

И да продължа с Явор Колев, цитирайки един наистина експерт, уважаван от мен, ще го упомена с блог името му, с което е по-известен: Hard Trance:

"Случилото се с online.bg (виж записките от дневниците на Йовко Ламбрев, Пейо Попов, Васил Колев), за пореден път потвърждава опасенията ми, че в България всичко е малоумие и интереси. След поръчковите тараши за нелегален софтуер, затваряне на зали и т.н., НСБОП изгради образ на организация, която се бори с конкурентите на разни фирми, но не и с организираната престъпност. Също така обича да се бори с обикновения потребител. Това още повече подсилва негативизма ми към полицията като цяло и за мен това е един вулгарен и репресивен орган. Пред очите ми са случаи, в които съм бил спиран на улицата от униформени и са се държали с мен брутално и кретенски ("обръщай джобовете", "къде са хапчетата", "някое козче да си мушнал в тази раничка"). Спомням си и как през есента при опита ми да се прибера с колелото и минавайки по алеята край БНР след някакъв мач, полицаи ми крещяха "ей педал, изчезни с това колело, за да не поемеш някоя палка" (за мен тези полицаи бяха и дрогирани и озверели). Виждал съм как полицай бие дете на площад "Славейков" по непонятна за мен причина - детето беше наполовина на ръста на полицая (какъв срам). Виждал съм полицай да бие слаботелесен човек в трамвай No.9, само защото човекът нямал билетче. Виждал съм как полицай псува жена на "Централна гара", защото му приличала на курва. Виждал съм как полицай се гаври с ученик с думите "ти мръсно гейче, ебеш ли се" и то в рамките на операция "Респект" и то пред Билетения център на НДК, защото момчето не носело у себе си лична карта и беше екстравагантно облечено, и протестираше срещу опита за обискиране. И аз съм длъжен да плащам данъци, за да осигурявам заплатите на полицаите? Мисля да вградя в реверите на якето си камера и да снимам всички подобни изродщини и да ги поставя на файлов архив за да видят данъкоплатците на какви хора плащат заплатите. В същото време, обирите продължават, убийства остават неразкрити, наркотици се продават пак... Полицията трябва да пази гражданите, а не да ги малтретира и да участва в поръчкови акции.

Че в НСБОП няма интелектуален капацитет е хипер ясно. Преди време се сблъсках с един невероятен феномен. Как ви звучи "експерт" по авторско право от НСБОП да има електронна поща в домейна ... dir.bg? Понеже е лошо да се говори без имена:

име: Явор Колев , експерт, НСБОП
e-mail: hound@dir.bg

Името на кутията е като име на пощенска кутия на IRC манияк или тинейджър. С този електронен адрес въпросният експерт списва писма, за да плаши разни хора с "разкритията си" за наличие на нелегално съдържание. Повече от гротеска! Да разбираме ли, че Dir.bg официално хоства пощенската услуга на НСБОП от свое име? Или може би Dir.bg е над такива неща като "организирана престъпност" и за това НСБОП може да съхранява служебна информация на техните сървъри (тц... тц). Поне един пощенски сървър да си направят от НСБОП след като има интернет експерти, че направо стават за смях. Иначе утре, ако някой пробие пощенския сървър на Dir.bg, ще може да чете пощата на този "експерт", ще може да му пъха в кутията фалшиви писма и куп други нещица, все весели и все експертни. Да не говорим, че за да направи разкритията си, експертът използва връзка към Интернет от мрежата на един западнал столичен кабелен оператор и не знам дали знае какво е IP измама. Щом аз знам този факт, колко ли други хора го знаят (а и измежду тях може да има злонамерени) и замислял ли се е какви IP измами могат да му бъдат спретнати и как след това може да бъде осъден за клевета? А, да, и как този експерт ще ви изпраща писмо от свое име, за да ви иска журналите от сървъра ви... е един интересен въпрос. Той да е чувал за това, че електронно писмо без електронен подпис има силата на виц, но не и на документ, който може да бъде уважен, а това е така, защото Законът за електронния подпис и електронния документ постановява така.

Защо "експертите" от НСБОП не атакуват например файловия сървър www.data.bg? Или да направят една смела и героична акция срещу краденото съдържание, което се разпространява в мрежата на фирма "Геокомерс", известна още като Evro.net, която извива ръцете на други доставчици, за да им продава пиратско съдържание през директна свързаност. Знае ли НСБОП за warez.tv? Да чуем едно становище на НСБОП относно именно дейността на Data.bg или Evro.net като цяло? Да чуем също така становището на "софийскио кмет" как той, блюстителят на законността и повелителят на честта и честността, си направи online предизборната кампания върху сървърите на Data.bg и тези на Evro.net (в частност върху find-bg.com). Не си спомняте? Ето опреснители:Картинка 1 Картинка 2 Картинка 3

Съдът не пада по-долу. Умните хора биват задържани в ареста, за да не пречат на разследването, което се води със сигурност от технически инвалиди. Яко++. Що не ги приберете всички системни администратори и де що има умни хора на топло, че да не ви пречат на разследванията? Колко процента от юристите знаят какво е FTP сървър, какво е IP адрес, какво е маршрутизация в Интернет, какво е това мрежов протокол? Като се говори за детска порнография, случайно съдиите да са чували за доставка на малолетни (не непълнолетни, а малолетни!!!) за секс услуги на разни хора от хайлайфа? Например деца от социални домове? Или това е само слух?

За журналистите какво да кажа... освен, че ги презирам и първият, който почука на моята врата, ще бъде изритан... Защо обаче журналистите са толкова нагли? Защото знаят, че истината за тълпата е това, което те пишат по парцалите си, които не струват колкото пикнята ми. И това е така, защото тълпата е проста. Масовият българин е неук, прост, мързелив, завистлив и много наивен. Той няма желание да учи, а знанията за света и за това, което става наоколо, черпи от булевардните парцали, телевизия СКАТ, радио "Сигнал+" и т.н. Журналистите са една от най-утаечните прослойки в българското общество. Това са морално деградирали хора, за които няма истина, за които всичко е неграмотно скроена лъжа и гледна точка на парцала, за който работят. Но парцалите съществуват, защото малоумните българи ги купуват. Именно от простака журналистите си печелят парите за заплати. Единственият вестник, който купувам, е "Стършел", но той не е вестник в общоприетия смисъл. Аз вестници не купувам, особено масовите. И никога няма да купя. Не искам да се чувствам виновен с това, че осигурявам препитанието на боклуци. Тръгнете по вестникарските будки и погледнете как народът масово изпростява, купувайки си лъжа, неистина и упадък. Замислете се колко хора са си купили последния брой на списание "National Geographic"..., а сега се замислете колко хора са си купили порно списания, списания за "хайлайф" или за други глупости, пресметнете отношението между броя им и ще видите за какво говоря.

Системните администратори в България трябва да създадат гилдия за защита на правата си! Иначе всеки ще си прави каквото иска с тях. Крайно време е да има такова формирование, ако не искаме и други да ги сполети участта на администраторите на online.bg.Не знам как мислят да я карат НСБОП и съдебната власт. Трябва да са пълни наивници, ако оттук нататък очакват да получат съдействие от системен администратор - тотално си отрязаха пътя към цяло едно съсловие. След този гаф, повечето системни администратори не вярват на полиция и съд. Администраторите ще ги е страх, че ще са виновни за всичко и няма да съобщават на полицията за открито нелегално съдържание, та ако ще и детско порно да е. Все пак никой не иска да лежи в ареста и да го клепат по вестниците и телевизията. Така, че честито на полицията и съда за точното им попадение. Срутиха се тотално в очите на страшно много хора. Но както се казва "това, което сам си направиш, никой не може да ти направи".

И изобщо... май мисля да се махам от тази държава. Все повече установявам, че мястото ми не е тук."

9 коментара:

dzver каза...

Инспектор Калахан нямаше ли предвид оправданието, а не мнението?

God Is A DJ каза...

Вени лъже и никога не е правил нищо в полза на българския потребител. Намесвал се е постфактум за да изкяри малко реклама и да се пише герой. Правото и Интернет са две несъвместими неща. Административен закон не може да ограничава математически и физически закони. Който мисли противното е потенциален фен на Марковки.

dzver, точно така. Вени Марковски е разчитал винаги на нечие незнание и неинформираност в опита си да блесне. Това не е нищо ново, поне за мен. Обича и да изтъква неща, които той е направил, без те да имат значение. Схемата му на измама е много проста и е от комсомолски тип. Трябва 100 пъти да се каже "аз правя" и глупаците да повярват, че той прави нещо. Всичко, което комсомолецът Марковски е правил е бутафория и не случайно други колеги от ИТ средите у нас го определят като вечно абониран за титлата "шампион по плискане на хладка вода в очите на слепите". Както в ИТ средите у нас споменаването на името Вени Марковски предизвиква смях или отвращение, така споменаването на дядо му, националния предател - македонист Венко Марковски в пиринския край предизвиква реакции от псувни до желание за физическа разправа по особено кървав начин (хора помнят, комсомолецо Вени, помнят мерзавците).

За това как Вени Марковски е учил и изкарвал оценки, можете да попитате съучениците му. Но с такъв дядо по соц. време, кой не би бил по-равен от равните в училище. Комсомолецът Марковски не обича да говори за тази част от живота си, както не обича доста свои съученици - дори да ги среща. Защото това е в разрез с новия му мимикриращ имидж на един "нов и неопетнен" човек, който обича да гледа от високо, а това, което мрази най-много за знаещи хора.

Голям мит е и работата на цялата организация "Интернет общество", която е единствено и само параван за целите и желанията на нейният вожд. Техническият капацитет на организацията е някъде между нула и отрицателен. Не е за учудване. Между БОЛ.БГ и "Интернет общество" - България, няма разлика. Това са двете имена на една и съща организация. Разбира се, за масовката е създадена членска маса. Внимание! Не си давайте никъде личните данни, за да не бъдете вписани без ваше съгласие като неин член. Членове но това общество са адвокати, писателчета, лаладжии и т.н. Технически лица няма, защото просто организацията няма никаква техническа цел. Направете елементарен одит на web сървърите на организацията. Явно са жестоко безинтересни на всеки мрежов хулиган, защото няма как иначе да си обясним факта, че в тях има пробойни, през които може да мине ракета, камо ли вреден код. За DNS пожението гравитира от "отчайващо" към "безнадеждно".

Единственото ново, което се прави е на всички страници да се лепят реклами на Google. Пълна порнография е да ви се обяснява как "Интернет общество" е едва ли не перлата в короната на българското общество, а пред очите ви да летят реклами за къщи и апартаменти в София, които са поставени с комерсиална цел. Подобна цигания ясно показва що за организация е това и що за хора членуват в нея. На сайта на isoc.bg можете да прочетете смразяващи глупости за коктейли, срещи с агенти на ДС, станали президенти (и те членове на "Интернет общество", без да знаят какво е IP адрес). Има феноменални изпълнения и лафове-незабравки като "кибернетична сигурност" (тема на сбирка, на която хората трудно са включвали дори собствените си лаптопи, какво ли говорим за "сигурност", тук още се тренира натискане на бутона "Power"), снимка на небезизвестният Пламен Вачков - председател на ДАИТС. Кой не знае ДАИТС? Това е организация създадена от един много нагъл тип, Никито Василев с цел усвояване на средства. Техническият потенциал в тази организация е толкова нищожен, че до скоро нямаше кой да сложи e-mail адрес за контакти на сайта им. Сред най-значимите "постижения" на ДАИТС е програмата "бабички и дядки срещу порното", която трябвало да научи баби и дядовци как да пазели внуците си от порно. ДАИТС са реализирали куп безмислени проекти с изхарчване на държавни пари, които са достойни за разследване. Не случайно Вени обича ДАИТС. Те ще му помогнат в кампанията срещу регистър.бг. Така и така са неуки, те са само едни пионки в бизнес интересите на комсомолеца с маханична усмивка, който иска да захапе бизнеса с имена. Жеалещи за баницата винаги има. Вени обаче го раздава самотен бизнесмен и досега никой не е печелил от бизнес с него.

Един от проектите, за които Вени никак не обича да говори е изхарчването на едни пари по проекта за община с отворен код в Кърджали. Толква смешки накуп не знам дали сте виждали, а толкова безидеен проект дори ДАИТС не могат да съчинят. Ако се интересувате, ще ви напиша всичко за този проект и не само аз, а и потърпевши от него, пред които Вени Марковски е просто един неинтелигентен сенчест бизнесмен. Ще напиша и как Вени казва на мениджър на фирма "абе вие можете да сте технически перфектни, но аз решавам как и на кого ще давам парите", ще ви кажа и кой е мениджъра и какво той ще ви каже за другаря Марковски и бизнеса с него. Да ви казвам ли до къде е стигнал проекта? Сигурно сами се сещате.

Самото явление Марковски е част от комсомолската мимикрия на галеници на соц. властта. Това са хора, които знаят единствено как да впечатляват и как да правят кариера, стъпвайки на това, че по света има толкова много глупаци. Марковски се насочи към една доста интересна област - унищожаването на Интернет чрез "законотворчество" в него. Първите напъни да Вени да властва над нещо, което не познава (не познава и сега - той е технически инвалид), датират от 90-те години. Оттогава и аз познавам неговата особа. Апогей на простотията е поправката в наказателния кодекс за т.нар. "компютъни престъпления" (я, компютрите можели и престъпления да вършат). Основателен въпрос е защо няма "мотикови престъпления", "търнокопни престъпления", "каруцарски престъпления" или "комсомолски престъпления"? Тогава Венката сътруднечеше с един депутат, от партията да дядо си - депутатът Миков. Това е една особено противна личност. Който е имал лични срещи с него, сигурно намира думите ми за доста меки и нежни. И така, кьорав и сакат започнаха да правят закон за нещо, което на практика няма. Вътре има мега смешни неща, според които за това, че компютърът ти е заразен с вирус отиваш в затвора и т.н. Разбира се, не може да се иска от хора без познания да напишат нещо умно. Прочетете влезлите в сила поправки в НК. Те много малко се различават от помията, която Вени хостваше на portal.bg. Разбира се, никой изобщо не попита аджеба как се събират доказателство за нещо, което става в мрежа, в която няма удостоверяване. Комсомолецът в такива подробности не влиза. Той пренася примери с откраднати банички и кифли в Интернет. Това е апогей на безумието е простотията.

Ако това не ви е достатъчно като примери, ставате за членове на "Интернет общество".

Unknown каза...

Говоря за Явор Колев, а не за Вени Марковски. Не се чувствам компетентна да оценявам Вени.

За хората от ГДБОП обаче съм. Колко е тяхната компетентност се вижда от факта, че няма нито едно приключило дело за пиратство.

На нет потребителите отдавна е ясно, че ГДБОП в редица случаи обслужва корпоративни, лобистки и дори частни интереси. Доста луксозно използване на репресивния апарат на държавата за решаване на маловажни проблеми с твърде малка обществена полза. Полза, естествено, има - но тя е за отделни лица (физически и юридически).

Безкористно ли ГДБОП изпълнява тази роля - мога само да гадая. Така преди около 3 години "Арсис консултинг" буквално заведе бопаджиите до клубовете на "Матрицата", а тази година "Труд" буквално ги насъска срещу виртуалните библиотеки, за да придобият мнопола (който се плаща от потребителите) върху ред български и чуждестранни класици.

И нещо твърде съществено: Досега не съм видяла някъде смислено обяснение от бопаджия, бил той и самият Явор Колев, какво е незаконното на торентите - съвсем малки файлчета с неразбираеми знаци. Също така възоснова на какво могат да изискват от ИСП-тата данни на потребителите им.

За финал един бисер на г-н Колев от в."Труд", 29.05.2006 г.:

"Те смятат, че като ползват домейн и блог, ще останат недосегаеми, но не е така", категоричен е Колев. Той отхвърли обвиненията, че МВР нямало законово основание да закрие блог, който само критикува действията на ГДБОП, както и среднощните арести на авторите им, А.А. и И.В. "Смятам, че като да напишеш, че МВР не гони престъпниците, е престъпление", смята киберченгето.

Unknown каза...

Забравих да напиша малко и за - поръчителя на акцията срещу Арена.бг.

Преди около година-година и половина шефовете на седемте мейджърфилмови компании - "Сони Пикчърс" (Sony Pictures), "Уолт Дисни" (Walt Disney), "Парамаунт" (Paramount), "Юнивърсъл" (Universal), "Метро-Голдуин Майер" (Metro Goldwin Mayer), "Уорнър Брадърс" (Warner Bross) и "Туентиът Сенчъри фокс" (20-th Century Fox) - са се договорили да започнат продажба на филми във виртуалното пространство чрез система, наречена video on demand (платено видео по поръчка). Правото да търгува с филми в българския нет е купено от фирмата "Амотера Лимитид", която е офшорна компания, регистрирана на Британските Вирджински острови. Според информационната система "Дакси" въпросната офшорка е собственик на две български дружества - "Евроком София кабел" и "Томеком".

Оттук нататък - през десетина-петнайсет фирми, следите водят до три известни личности. Първият е социалдемократът Теодор Дечев, който е бивш депутат от 38-ото Народно събрание (1997-1998 г.), бивш заместник-министър на труда и социалните грижи в кабинета на Иван Костов (1998-2001 г.) и настоящ член на УС на Съюза за свободна инициатива. Вторият е Явор Джиджев - собственик и съсобственик на няколко кабелни телевизии, сред които са "Евротур Сат Тв" и "Верея кабел", както и на "София комюникейшънс", занимаваща се с доставката на нет по кабел и с изграждането на ЛАН-мрежи. А третият е Стефан Минчев, собственик на най-голямата българска компания за кино-и видеоразпространение - "Александра", както и на мултиплексите от веригата "Арена".

Обяснението за атаките срещу Аренабг, нямаща нищо общо с едноименната киноверига, е дадено в интервю на Андриан Ценов, мениджър по продажбите на "Амотера Лимитид" в столичен всекидневник. В отговор на репортерски въпрос с кого новият играч на нет пазара няма да води епохални антипиратски сражения той отговаря: "Вече сме се договорили (за продажба на филми чрез нета) с четири компании -Болбг, Фрий Линкос, Спектър Нет и с бургаската "Контракс". Тази седмица ще разговаряме и с "Дата БГ, очакваме срещи и с други собственици на сървъри".

Аз пък не съм съгласна българската държава да харчи моите данъци за защита на частни комерсиални интереси, без значение на големи или малки, на български или чуждестранни компании.

Veni Markovski каза...

"Колко мъка има посвета", каза Моканина, докато скубеше бялата лястовица...
Когато простотията и злобата избиват на повърхността, това винаги придава особен вид на хората - в този смисъл авторът на горния коментар по мой адрес само затвърждава впечатлението за себе си...

Анонимен каза...

Бях решил, че няма никакъв смисъл да се занимавам с една публикация, тръгнала от един финансов вестник, ако писанието не се беше разпълзяло из нета. Публикацията по принцип не би трявало да ме обижда - де да можех да командувам НСБОП, ГДБОП и де що има БОП, но за сега имам разпоредителни функции само спрямо боБа ))

Пускам линк към една от най-смислените публикации в нета по въпроса за торент тракърите. В първите десет - петнадесет коментара към този постинг в блог.бг става ясно и НЕучастието ми във въпросната веселба.

http://thehobbit.blog.bg/viewpost.php?id=53278

Приятно четене !

Ваш: Теодор Дечев
www.teodordetchev.blog.bg

P.S. Извинявам се за "анонимния статут", но нямам профил нито в blogger нито в Google и нямам намерение да придобивам такива за сега :-)))

Unknown каза...

Извинявайте, г-н Дечев.

Грешката е моя. Не трябваше да се идентифицирам с широкоразпространената информация, без да имам достатъчно убеденост за себе си с други факти.

Но щом е толкова разпространена, вероятно някой има интерес да Ви злепостави. Имате ли идея откъде тръгва всичко това?

С уважение,
Невена Гюрова

Анонимен каза...

Уважаема Г-жо Гюрова,
Искам да Ви уверя, че отдавна не Ви се сърдя по никакъв начин. Още преди сума време, Вие ми обяснихте много ясно в блога на нашия приятел - Хобитът, как се е появила тази информация в блога Ви. Аз самият не съм някаква "ущипана госпожица" за да продължавам да се муся. Просто в отговор на "разпълзяването" на тази публикация, пуснах линкове към блога на Хобите там, където открих "копи - пейст" на написаното във вестник "Банкер". По принцип нямам особено основание да негодувам и срещу самия факт на "разпълзяването" - хората откриват интересен текст в някаква Божем сериозна медия и го разпространяьват със съответните коментари. Това е един от смислите на блогърството като дейност - разпространяването на информация чрез пускане на линкове в най-различни посоки.
Така че, ако трябва да търсим някаква недобросъвестност, тя е в редакцията на в. "Банкер", но струва ми се, че и там въпросът не чак толкова драматичен. Както беше казал поетът Валери Петров -
"... не е саботаж,
ами местен забутаж,
недомож и недознаж ..."

Едно е да имаш на компютъра в редакцията си "Дакси", "Делфи" или някаква друга електронна база данни, с която да провериш собствеността и управлението на едно или друго търговско дружество, друго е наистина да установиш логическа връзка между действията на някакви хора. Ако в "Банкеръ" бяха спазили старото журналистическо правило и бяха ме попитали, щяха за много кратко време да разберат къде са се заблудили. Те обаче са предпочели да си направят журналистическото разследване от бюрата, като че ли на този свят няма телефони и като че ли нямат моя такъв :-)
В крайна сметка - не ми е нанесена някаква особена вреда, освен, че съм отнесъл известен брой попържно като "бивш заместник министър, който се тъпче с парите от авторските права...". И на мен ми се иска да имах авторските права на "Дисни" за България, ама ги нямам. Благодаря Ви много за коректността и се надявам да се чуваме по по-забавни поводи :-)))
Извинявам се, ако и аз някъде съм бил по-ироничен, отколкото се полага.

Теодор Дечев
www.teodordetchev.blog.bg

Unknown каза...

Още римляните са отбелязали, че написаното остава, затова ще публикувам подробния на коментар на Теодор в блога на Хобита, за да не се заблуди някой, който попадне на този постинг, че Теуодор има нещо общо с "Амотера" - както аз се бях заблудила. Освен, че изяснява напълно нещата, коментарът на Теодор е и забавно написан:

С "Амотера" е свързано едно лице, с което до не чак толкова отдавана съм имал някакви бизнес отношения. Напоследък те се минимизираха в максималан степен. Не че бих имал нещо против да държа правата на "Мечо Пух" и на "Малката русалка", както и на всичко на "Дисни" за България, но за съжаление не ги притежавам. Твърди се, че "Амотера" ги притежава, но по въпроса знам толкова, колкото и Вие. Съответните фактори от тази фирма изобщо не са си споделяли с мен подобни факти, нито пък сега имат каквото и да е желание да ме осветляват по въпроса. А не са и длъжни.
Цялата история тръгна от една публикация във вестник "Банкер", в която доста тенденциозно се спекулираше, че "зад "Амотера" стоят интересите на биншия заместник министър на труда Теодор Дечев". По-далечната мишена беше много уважаваният от мен Явор Джиджев от "ЕСТ" АД, когото по някаква причина искаха да изкарат двугърба камила (мен - само едногърба). Няма нищо страшно в това да имаш офшорна фирма, още по-малко да държиш някакви авторски права (най-много бих искал да имам тези на "101 далматинци" :-))) ), но предположенията и за мен и за Джиджев бяха спекулации. Статията от "Банкер" беше своевременно качена в сайта Портал.бг и от там стана достояние на цяла България, на Влашко и на Богданско, както би казал Захари Стоянов. Така попадна и в блога на Вени Г., една мила кака, бивш сътрудник на Жан Виденов, която пи пише психопортрети още от времето, когато трябваше да се занимавам с бозата около събарянето на мавзолея. Наскоро вестник "Капитал" все пак сякаш стигна до извода, че не притежавам "Амотера".
В заключение - нямам си такава хубава офшорка, нито правата на "Дисни" и не командвам НСБОП, ГДБОП и каквото там още дал Господ служби. Не би било лошо да е така, но не е :-))) Доста отдавана мислех да коментирам този въпрос (още откакто Невена Гюрова - Вени Г. качи в блога си писанията на "банкерите"), но умните хора все ми викаха - недей опровергава, това е много хубав слух за теБ. Че е хубав - хубав е. Но рано или късно всички хубави неща свършват, в това число и хубавите слухове. Между другото, в сайта на Петко Симеонов - ОМДА, с пълна сериозност се твърди, че съм бил народен представител в периода 1997 г. - 1998 г. Би било чудесно, но не е така. Нещо повече - никога в живота си несъм бил народен представител. Нещо още повече - никога в живота ми не съм бил в листа от кандидати за народни представители. Не бива да се вярва на всичко, което пише в Интернет. Стават и грешки. В случая с моето народно представителство - сбъркали са ме с моята колежка Мира Радкова, която стана заместник министър на труда заедно с мен, като напусна Парламента.
Най-веселата история, която съм чел за себе си в Интернет е, че Бойко Борисов не можел да уволни някоя си г-жа дечева от Столична община, защото ми била сестра. По-точно в поста пишеше, че Бойко Борисов не можел да скърши хатъра на "мултака Теодор Дечев". Сега, как да обяснявам пак, че нямам гърбица и не плюя. Горката г-жа Дечева, дето и искат главата, не само че не ми е сестра, ами дори и не я познавам. А пък, че не съм работил в "Мултигруп" и една наносекудна се вижда да речем от трудовата ми книжка ...
Такива ми ти работи. жалко за хубавия слух :-))) ....

teodordetchev