вторник, 28 ноември 2006 г.

Конвертиране pdf to doc, doc to html без софтуер


Намерих великолепно средство за лесно конвертиране на документи от формат .pdf към формат .doc без всякакъв специален софтуер. Хватката става с пощата на Google - Gmail. Изпраща се писмо до себе си, към което се атачва файлът, който трябва да се конвертира. Може да се прикачат и повече файлове. Писмото се отваря, като атачнатият файл се отваря с опцията View as HTML:

Конвертиране pdf to doc
След това документът може лесно да се конвертира в .doc като се маркира целият текст и се пейстне в Word. Пъ същия начин може лесно да се конвертира .doc файл в .html файл.

8 коментара:

Qrasio каза...

Погледни тук -> http://www.zamzar.com ;)

Вени Г. каза...

Това вече е универсално - конвертиране на всякакъв файл във всякакъв файл, 10Х :)

Красьо каза...

е, едва ли ще направи mp3 от jpeg:)

Вени Г. каза...

Хехех, нямах това предвид естествено :)

Открих, че Zamzar притежава едно много важно предимство пред хакването на pdf с Goggle Mail. Хакването не работи при файлове, при чието създаване е забранено конвертирането, докато Zamzar без проблеми ги конвертира. 10Х още един път :)

Ilarioncho каза...

Пич, не си мисли, че си открил топлата вода. Няма нужда да ползваш никакъв GMail!!! Просто си отвори Internet Explorer-а, иди в менюто на: File/Open/Browse и отвори *.pdf файла с Internet Explorer. От тук можеш да правиш с него каквото си искаш и дори няма нужда да имаш интернет :-)

Gmail sucks!!!

Вени Г. каза...

@ildrioncho
Зная това, но не говоря за отваряне на pdf файлрове, а за тяхното конвертиране в doc формат - нещо, което Интернет експлорър не прави и не му е работа да прави (както всички други браузъри).

Относно заключението мисля, че точно недъгавият Интернет експлорър "sucks", тъй като е пълен със security дупки, не спазва уеб стандартите и за разлика от Firefox е собственически софтуер, не позволяващ свободно развитие с оглед различните потребности на различните потребители.

Convertme каза...

ако не ви се занимава: http://convertme.hit.bg/ всичко е описано Step by Step ;)

ileto каза...

Добре,това с Gmail става, обаче ако текстът е в таблица, после при прехвърлянето в Word в таблица се размества.