петък, 25 май 2012 г.

На вниманието на министъра на най-важните работи (МВР )


С искрена радост видяхме как се опитвате да върнете исконния дух на меверето, грубо потъпкан в последните 20 години, хеле пък в последните 4-5, когато посегнаха на най-святото ни - военизацията. Какви вътрешни работи, ако не действаме като единна войска с единно единоначалие? Това последното май звучи глупаво, но вие разбирате всичко, г-н министър. Всичко глупаво за вас е ясно, както подобава на истински министър. Някакви неизвестни се оплакват, че вкарвате през задния вход ревоенизацията -  Цветанов военизира МВР, синдикатите бесни . Бихме казали толкова по-зле за тях. Колко му е да се види кой къде служи и да се вземат съответните мерки. Не заради някакви глупости като свобода на мненията, а по дисциплинарни съображения - уронване на престижа и увреждане на националната сигурност. Душевното състояние на състава не е ли национална сигурност, господин министър?

И една приятелска критика към Вас - тия синдикати изобщо как ги търпите досега? Милиционерите милиционери ли са или какво? Ако са милиционери, думата "синдикати" трябва да е неприлична. Зер при средна заплата за ведомството около 900 лв. е грехота да се занимават с такива играчки като синдикати. Вместо да се лъжат по глупостите на синдикалистите, да се радват, че им запазихте безобразната възраст за пенсиониране. Е, увеличихте необходимия стаж на 27 години, ама на кого му пука, като към безобразно ниската възраст така и така го е направил. На кого му пука, че внесените в НОИ осигуровки за милиционерите са повече от два пъти по-малко от изплащаните милиционерски пенсии?

На кого му пука, че на глава от населението ние имаме най-голям брой полицаи, ченгета, милиционери - или както и да ги наричат нашите недоброжелатели. Вие, господин министър, правилно оценявате нашата важност; но за съжаление някои вредни медии и отделно взети вредни личности уронват нашия престиж. И вашия най-вече. Същото се отнася и за неправилните съдии и прокурори. Хубаво е, че сложихте на важните места в прокуратурата и съда правилни хора, но вредителството на долните нива продължава. Със съдействието на адвокатите, за които вие правилно казахте, че защитават престъпниците. То не че има кой друг да защитават, ама трябва да се съобразяват с това, което трябва.

Така че, господин министър, ние ви подкрепяме напълно в това, което правите. И което ще направите, каквото и да е то.

Няма коментари: